Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Noorderlicht

Noorderlicht - Suzanne Vermeer - ISBN: 9789400502000
Prijs: € 10,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (24-01-2013)
Genre: Thriller
Boekenliefde.nl:
Noorderlicht op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Wat als je zelfs je vrienden niet meer kunt vertrouwen?
Kim Romeijn wordt bijna dertig en ze wil dit met haar vrienden groots gaan vieren tijdens een rondreis door Noorwegen. De reis is ook een test voor haar knipperlichtrelatie met Brian. Ze wil hem daar ten huwelijk vragen. Maar haar broer Eric twijfelt aan Brians intenties. De vijf mensen die Kim mee heeft gevraagd zijn totaal verschillend en onderling ontstaan er al snel spanningen. Wanneer ze onderweg door een ander reisgezelschap worden ingehaald voelen ze ook de vijandigheid tussen beide gidsen. Als Kim en Brian de ochtend na haar verjaardag door Eric gewekt worden, eindigt hun onbezorgde leven. Niet iedereen heeft de nacht overleefd… Wie kan Kim nu nog vertrouwen?

Details

Titel: Noorderlicht
auteur: Suzanne Vermeer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 248
Uitgever: Bruna Uitgevers, A.W.
Publicatiedatum: 24-01-2013
NUR: Thriller
Afmetingen: 213 x 133 x 22
Gewicht: 298 gr
ISBN/ISBN13: 9789400502000
Intern nummer: 23412795

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 12-09-2012   geschreven door  TTheo
Het boek begint een beetje traag, en eindigt enigzins vaag. Daartussenin is het redelijk spannend en leest snel, maar het hinkt tussen een reisverhaal en een spannende thriller. De ruige reis wordt beter belicht dan de onverwachte (en ongeloofwaardige?) ontknoping.
 26-09-2012   geschreven door  Edith
Boek van het jaar 2012!

Paul Goeken/Suzanne Vermeer overleed op 21 juni 2011 op zijn geliefde eiland Gran Canaria. Hij was op dat moment bezig het boek Noorderlicht te voltooien. In overleg met zijn familie heeft de uitgeverij besloten het boek af te laten maken door een ander schrijver. Het boek werd een groot succes. Meer dan 60.000 exemplaren gingen er over de toonbank.

Kim en Eric hebben enkele jaren geleden hun vader verloren bij een vliegtuigongeluk. Kim, die al jaren zwaarmoedig is, heeft het hier erg moeilijk mee. Gelukkig staan haar broer Eric en schoonzus Edith altijd voor haar klaar. Wanneer ze een relatie krijgt met Brian ziet ze het leven weer helemaal zitten. Broer Eric gunt haar alle geluk van de wereld, maar wantrouwt de Surinaamse Brian. Wanneer Kim 30 wordt plant ze een reis naar Noorwegen. Hier wil ze haar vriend ten huwelijk vragen. Ze nodigt naast Eric en Brian drie goede vrinden uit om mee te gaan. Het reisgezelschap past niet erg bij elkaar en al snel ontstaan er spanningen. De reis die onvergetelijk mooi had moeten worden eindigt voor Kim en haar vrienden in een drama die ze nooit meer zullen vergeten.

Noorderlicht bestaat uit twee delen. Het eerste deel speelt zich af in Rotterdam. Hier worden voornamelijk de zes reisgenoten geintroduceerd. Het volgende deel omvat de reis naar Noorwegen en het drama wat zich hier afspeelt. Het is een vlot geschreven verhaal. Onderwerpen zoals depressiviteit, jaloezie, rouwverwerking en een goede broer en zus relatie worden mooi omschreven. Verder heeft de schrijver veel aandacht voor de mooie omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Het boek is daarom niet alleen maar een aanrader voor mensen die van spannende boeken houden, maar ook voor Noorwegenfans. Het boek is heerlijk om te lezen na een lange en koude dag in de sneeuw. Flannellen pyjama aan, geitenwolle sokjes, chocomel met slagroom bij de hand en genieten maar van Noorderlicht!

Extra informatie

Noorderlicht

Recensie

Wat als je zelfs je vrienden niet meer kunt vertrouwen? Kim Romeijn wordt dertig en ze wil dit met haar vrienden groots gaan vieren tijdens een rondreis door Noorwegen. De reis is ook een test voor haar relatie met Brian. Ze wil hem daar ten huwelijk vragen. Maar haar broer Eric twijfelt aan Brians intenties. De vijf mensen die Kim mee heeft gevraagd zijn totaal verschillend en onderling ontstaan er al snel spanningen. Wanneer ze onderweg door een ander reisgezelschap worden ingehaald voelen ze ook de vijandigheid tussen beide gidsen. Als Kim en Brian de ochtend na haar verjaardag wakker worden, eindigt hun onbezorgde leven. Niet iedereen heeft de nacht overleefd Wie kan Kim nu nog vertrouwen?

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.