Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Dubbele dreiging

Dubbele dreiging - Mark Greaney; Tom Clancy - ISBN: 9789400502307
Prijs: € 15,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (05-03-2013)
Genre: Thriller
Boekenliefde.nl:
Dubbele dreiging op boekenliefde.nl
Extra:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

President Jack Ryan is nog maar net teruggekeerd in het Witte Huis als hij zich geconfronteerd ziet met een internationale crisis. Een mislukte staatsgreep in de Volksrepubliek China dwingt de Chinese president Wei Zhen Lin om in te stemmen met de expansiepolitiek van generaal Su Ke Quiang. De Zuid-Chinese Zee wordt geclaimd en Chinese troepen worden in opperste paraatheid gebracht voor een invasie van Taiwan.

Ryan en zijn kabinet zijn vastbesloten om China af te stoppen, maar China heeft een nieuwe generatie raketten ontwikkeld die de Amerikaanse marineschepen die Taiwan moeten beschermen, bedreigen. Tegelijkertijd hebben computerexperts een allesvernietigende cyberaanval ingezet op de Amerikaanse infrastructuur, een nieuw soort oorlogvoering die vele malen gevaarlijker is dan welke eerdere aanval op de Verenigde Staten dan ook.

In een ultieme poging de crisis te bestrijden, doet president Ryan een beroep op de Campus. Maar er is één probleem voor deze ultrageheime dienst die volledig onder de radar van de Amerikaanse politiek opereert: iemand weet van hun bestaan af en dreigt hun identiteit te onthullen

Details

Titel: Dubbele dreiging
auteur: Mark Greaney; Tom Clancy
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 558
Uitgever: Bruna Uitgevers, A.W.
Publicatiedatum: 05-03-2013
NUR: Thriller
Afmetingen: 235 x 156 x 44
Gewicht: 850 gr
ISBN/ISBN13: 9789400502307
Intern nummer: 24030308

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 06-06-2013   geschreven door  Patrick Vandendaele
Weer een verrijking van de reeks spannende boeken rond Jack Ryan, het hoofdpersonage van de boeken van Tom Clancy... Ook met dit boek heb je een stevige brok lectuur in handen, die je met gerust hart in de koffer mag leggen, want het is alvast een ontspannende turf dat leest als een trein en een film op papier is... Ontspannend met een spannende plot dan wel, natuurlijk. Deze keer worden we in een zeer geloofwaardige plot meegezogen, waarbij China in een diepe crisis terecht komt. De president van China wordt noodgedwongen meegesleurd in een militaire coup die de militairen willen plegen en een deel van de Zuid-Chinese Zee willen inpalmen, en ondertussen ook Taiwan willen bezetten. Een confrontatie waarbij president Jack Ryan zijn rol moet spelen, maar het optreden van de Verenigde Staten brengt enkel maar een confronterende situatie op. De Chinezen hebben blijkbaar raketten diede schepen van de Amerikanen concreet bedreigen. En mocht dit het enige probleem zijn... Ook op het vlak van de computers van Amerika wordt een gerichte aanval gericht, waarbij de gevolgen niet te overzien zijn. Er valt geen keuze meer te maken voor onze held, en hij zal de hulp moeten inroepen van de onbekende, onzichtbare en zeer efficiënte geheime dienst. Alsof de duivel er mee gemoeid is, blijkt dan nog verder dat deze dienst en zijn agenten duidelijk gevaar lopen, want er is iemand die van plan is om dit geheim ook kenbaar te maken... Weerom een zeer spannend en meeslepend verhaal, waar we natuurlijk niet deelnemen aan een verhaal uit de realiteit, maar meer een kaskraker van Hollywood onder woorden aangereikt krijgen. Een geloofwaardige plot, waarvan we enkel maar kunnen van hopen dat dit fictie blijft. En je verliest je wel degelijk in dit verhaal, steeds met de gedachte in het achterhoofd dat de fictie vaak door de realiteit wordt ingehaald. Een doorlezer, dat je met plezier zal lezen en waar je werkelijk aan verslaafd raakt tot de laatste bladzijde. Nooit ontgoochelend, die spannende boeken van deze auteur.

Extra informatie

Dubbele dreiging

Recensie

President Jack Ryan is nog maar net teruggekeerd in het Witte Huis als hij zich geconfronteerd ziet met een internationale crisis. Een mislukte staatsgreep in de Volksrepubliek China dwingt de Chinese president Wei Zhen Lin om in te stemmen met de expansiepolitiek van generaal Su Ke Quiang. De Zuid-Chinese Zee wordt geclaimd en Chinese troepen worden in opperste paraatheid gebracht voor een invasie van Taiwan. Ryan en zijn kabinet zijn vastbesloten om China af te stoppen, maar China heeft een nieuwe generatie raketten ontwikkeld die de Amerikaanse marineschepen die Taiwan moeten beschermen, bedreigen. Tegelijkertijd hebben computerexperts een allesvernietigende cyberaanval ingezet op de Amerikaanse infrastructuur, een nieuw soort oorlogvoering die vele malen gevaarlijker is dan welke eerdere aanval op de Verenigde Staten dan ook. In een ultieme poging de crisis te bestrijden, doet president Ryan een beroep op de Campus. Maar er is één probleem voor deze ultrageheime dienst die volledig onder de radar van de Amerikaanse politiek opereert: iemand weet van hun bestaan af en dreigt hun identiteit te onthullen

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.