Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Piel de heilige

Piel de heilige - Henk Vaessen - ISBN: 9789461011633
Prijs: € 34,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (17-08-2013)
Genre: Streek- en familieromans
Boekenliefde.nl:
Piel de heilige op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In deze boeiende en sfeervolle roman neemt Henk Vaessen u mee naar het denkbeeldige Vlaamse dorp Oldendonk. Het verhaal speelt zich af in en rond de parochie van Potifar, een eigenzinnige manke dorpspastoor. De humor en rake typeringen bij de kostelijke Vlaamse dialogen in de dorpskroeg Het Aerts Paradijs, zullen u menigmaal doen glimlachen. Ook het dagelijks leven in de boerderijen en arbeiderswoningen aan de Smesstraat in Oldendonk wordt prachtig beschreven.
Door de onorthodoxe levenshouding van Piel wordt het traditionele christendom een spiegel voorgehouden. Menig fatsoenlijk christenmens zal het hoofd schudden over de ruwe, slordige manier waarop ze door het leven gaat, en ook over de taal die zij bezigt. Doch gaandeweg ontdekt de lezer dat Piel lijkt op een oester: een bonkige vuile buitenkant, met een kostbare parel als kern. Uit de manier waarop zij omgaat met de zwakken, zieken en minderbedeelden spreekt intense bewogenheid, die een diepere oorsprong moet hebben dan 'alleen maar' goede karaktereigenschappen. Grote verschillen in afkomst en sociale omstandigheden worden soms ontroerend, dan weer confronterend beschreven. Dwars door het boek loopt als een rode draad het fenomeen 'bevrijdingskinderen'. Al met al ingrediënten genoeg voor een
meeslepende roman met een verrassende climax.

Details

Titel: Piel de heilige
auteur: Henk Vaessen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 434
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 17-08-2013
NUR: Streek- en familieromans
Afmetingen: 240 x 170 x 27
Gewicht: 898 gr
ISBN/ISBN13: 9789461011633
Intern nummer: 24404638

Extra informatie

Piel de heilige - grote letter uitgave

Recensie

In deze boeiende en sfeervolle roman neemt Henk Vaessen u mee naar het denkbeeldige Vlaamse dorp Oldendonk. Het verhaal speelt zich af in en rond de parochie van Potifar, een eigenzinnige manke dorpspastoor. De humor en rake typeringen bij de kostelijke Vlaamse dialogen in de dorpskroeg Het Aerts Paradijs, zullen u menigmaal doen glimlachen. Ook het dagelijks leven in de boerderijen en arbeiderswoningen aan de Smesstraat in Oldendonk wordt prachtig beschreven. Door de onorthodoxe levenshouding van Piel wordt het traditionele christendom een spiegel voorgehouden. Menig fatsoenlijk christenmens zal het hoofd schudden over de ruwe, slordige manier waarop ze door het leven gaat, en ook over de taal die zij bezigt. Doch gaandeweg ontdekt de lezer dat Piel lijkt op een oester: een bonkige vuile buitenkant, met een kostbare parel als kern. Uit de manier waarop zij omgaat met de zwakken, zieken en minderbedeelden spreekt intense bewogenheid, die een diepere oorsprong moet hebben dan 'alleen maar' goede karaktereigenschappen. Grote verschillen in afkomst en sociale omstandigheden worden soms ontroerend, dan weer confronterend beschreven. Dwars door het boek loopt als een rode draad het fenomeen 'bevrijdingskinderen'. Al met al ingrediënten genoeg voor een meeslepende roman met een verrassende climax.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.