Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

In the Pines

vijf murder ballads

In the Pines - Erik Kriek - ISBN: 9789492117397
Prijs: € 29,90
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (17-02-2016)
Genre: Realistische strips voor volwassenen
Boekenliefde.nl:
In the Pines op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: In the Pines
auteur: Erik Kriek
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: MMIT Publishing
Publicatiedatum: 17-02-2016
NUR: Realistische strips voor volwassenen
Gewicht: 721 gr
ISBN/ISBN13: 9789492117397
Intern nummer: 32388883

Recensie

In the Pines is een verzameling van vijf beeldverhalen die gebaseerd zijn op murder ballads: traditionele songs die reppen over een, al dan niet waargebeurde, dramatische moord. Het zijn rauwe verhalen waarin onbeantwoorde liefdes, crimes passionels, woede, jaloezie en hebzucht een grote rol spelen. De muziek is diep geworteld in de Amerikaanse traditie en nog altijd worden nieuwe murder ballads geschreven door o.a. Dolly Parton, Bob Dylan, Steve Earle en Nick Cave.

Erik Kriek koestert al jaren een grote liefde voor deze muziek en koos voor In the Pines een vijftal favoriete songs. Deze gebruikte hij als uitgangspunt voor zijn eigenzinnige beeldverhalen. De songteksten van Nick Cave, Johnny Cash, Gillian Welch en Steve Earle vormden de inspiratie voor vijf grimmige verhalen over liefde, verraad, het leven en - uiteraard - de dood. De tekeningen ademen de sfeer van het Amerikaanse platteland van begin vorige eeuw. In de uitgestrekte naaldbossen gebeuren zaken die het daglicht soms maar moeilijk kunnen verdragen...

BONUS: achter in het boek zit een cd met daarop de vijf bovenstaande nummers, plus de song 'In the Pines', uitgevoerd door de band Blue Grass Boogiemen. Erik Kriek is hierop zelf ook te horen als zanger. Verder schreef muziek- en Amerika-kenner Jan Donkers een essay over de traditie van de murder ballad in de Amerikaanse muziek.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen