Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Onder de Italiaanse zon

Een verhaal over verloren liefde en nieuwe kansen tegen de achtergrond van het prachtige Toscane

Onder de Italiaanse zon - Santa Montefiore - ISBN: 9789022574676
Prijs: € 19,99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (04-04-2018)
Genre: Populaire fictie
Boekenliefde.nl:
Onder de Italiaanse zon op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Details

Titel: Onder de Italiaanse zon
auteur: Santa Montefiore
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Publicatiedatum: 04-04-2018
NUR: Populaire fictie
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 583 gr
ISBN/ISBN13: 9789022574676
Intern nummer: 40742325

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 14-05-2018   geschreven door  Erika
Heerlijk. Ik waan mij in Toscane, ik ruik de rozemarijn en de tijm en voel de warme zon op mijn huid…. Santa Montefiore heeft een bloemrijke schrijfstijl, die je helemaal in het verhaal trekt. Zo ga je mee naar het Italië van de jaren ’50, en word je deelgenoot van het geheim van Gracie, het geheim dat langzaam duidelijk wordt, ook voor haar kleindochter, die net als de rest van de familie van niets wist.

Er is veel aandacht voor het Italiaanse landschap, het Italiaanse eten en de wereld van de schilderkunst, ja, óók de duistere achterkant daarvan. Al deze prachtig beschreven zaken vormen de achtergrond van het verrassende verhaal dat afwisselend vanuit het heden, en met flash-backs naar de jaren ‘50 en '60 verteld wordt.

Er is naar mijn smaak maar één storend element en dat behelst niet eens het oorspronkelijke boek, maar de Nederlandse vertaling. In het Engels maakt het geen verschil, maar in het Nederlands wel: Gracie wordt voortdurend met ‘u’ aangesproken door haar kleindochter. OK, niet elke Nederlander tutoyeert zijn (groot)ouders, maar het komt wat formeel en afstandelijk over, terwijl het over een vertrouwelijk contact tussen de twee vrouwen gaat. Ik vind dat jammer.

Een feel-good roman, voor een grote doelgroep van vooral vrouwen, denk ik. Gemakkelijk leesbaar, heerlijk om bij te ontspannen of om mee te nemen op vakantie. Naar Toscane, bijvoorbeeld.

Recensie

Een Italiaanse kookcursus in een Toscaans palazzo heeft verstrekkende gevolgen

Als de achtenzestigjarige weduwe Gracie een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans castello ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont is stomverbaasd: Gracie is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan, en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee.

De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Maar Gracie draagt een geheim met zich mee. Een geheim dat zelfs haar dochter niet kent en dat alles te maken heeft met haar impulsieve besluit om naar Italië af te reizen. Terwijl ze zich onderdompelt in herinneringen – aan de liefde die ze verloor en aan de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland – ziet ze dat de magie van Toscane haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene…
De pers over Santa Montefiore

‘De zomer is niet compleet zonder een nieuwe Santa Montefiore.’ Margriet

‘Montefiore doet je vergeten waar en met wie je bent.’ Libelle

‘Romantische boeken voor in de vakantiekoffer, met als belangrijkste ingrediënten liefde, haat, verdriet en jaloezie.’ De Leeuwarder Courant

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen