Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Stockholm delete

Stockholm delete - Jens Lapidus - ISBN: 9789400506930
Prijs: € 19,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (10-05-2016)
Genre: Literaire thriller
Boekenliefde.nl:
Stockholm delete op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Stockholm delete
auteur: Jens Lapidus
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Bruna Uitgevers, A.W.
Publicatiedatum: 10-05-2016
NUR: Literaire thriller
Gewicht: 748 gr
ISBN/ISBN13: 9789400506930
Intern nummer: 31935137

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 03-05-2016   geschreven door  Coenraad de Kat
Emilie is pas benoemd tot advocaat en werkt op een gerenommeerd advocatenkantoor. Teddy is een ex-crimineel en ingehuurd door de firma. Hij probeert op het rechte pad te blijven, maar blijft hij dit ook? Als er een alarm afgaat in een huis op Värmdö treft een bewaker een lichaam aan van iemand die vermoord is. Dit gaat zeker niet om een gewone inbraak.
Emilie wordt benaderd en ze neemt deze zaak aan terwijl haar baas daar niet mee eens is. Alles wijst naar Mats Emanuelsson. Hij is de man die ooit door Teddy ontvoerd is geweest.
Door het onderzoek dat Emilie uitvoert is Teddy genoodzaakt een confrontatie aan te gaan met zijn verleden en hij is daar niet geheel blij mee.
Ondertussen geraakt de neef van Teddy in de problemen door dezelfde fouten te begaan zoals hij zelf heeft gedaan. Alle drie raken ze verward in een spel met een zeer hoge inzet...

'Stockholm delete' is het tweede deel in een trilogie en opvolger van 'VIP room'. Net als in 'VIP room' is ook hier de straattaal goed aanwezig. Omdat ik niet altijd de straattaal begreep belemmerde dat voor mij soms wel de vaart van het verhaal. Daarentegen is de tweede verhaallijn met de verhoorverslagen een lust om te lezen en hierdoor raak je toch meer betrokken bij het verhaal. Deze twee verhaallijnen hebben elkaar nodig om op het einde tot één mooi geheel te komen.
Emilie en Teddy die ook nu weer de hoofdrol spelen groeien in dit verhaal en je leert ze beter kennen en begrijpen.
Spanning is volop aanwezig en wordt goed opgevoerd tot de ontknoping en met een zeer open einde.
Door dit open einde ging ik in mijn gedachte verder over hoe het vervolg eventueel zou kunnen zijn.

'Stockholm delete' is een verhaal met veel personages en waar je goed je aandacht erbij moet houden anders ben je het spoor bijster. Jens is een meester in korte zinnen die een grote betekenis hebben.
Nu is het wachten op deel 3 en het einde van deze trilogie.

Recensie

Emelie: de pas benoemde advocaat op een glamoureus advocatenkantoor. Teddy: de ex-crimineel en fixer die probeert op het rechte pad te blijven, en die nu ingehuurd is als 'speciale onderzoeker' van de firma waar Emelie werkt.In een huis op Värmdö gaat een alarm af. Een bewaker komt eropaf en treft er geen gewone inbraak aan, maar een lichaam - er is iemand vermoord in het huis.

Ondanks het feit dat haar werkgever het afkeurt, neemt Emelie - in het geniep - de zaak aan. Wie is het slachtoffer? En waarom leiden alle sporen naar Mats Emanuelsson, de man die Teddy ooit ontvoerde?

Door Emelies onderzoek wordt Teddy gedwongen om de confrontatie aan te gaan met zijn verleden. Intussen maakt zijn opstandige neef Nikola dezelfde fouten die Teddy ooit maakte. En voor ze het weten raken ze alle drie verstrikt in een spel met wel heel hoge inzetten...

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen