Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De nachtwaker

het koningscomplot

De nachtwaker - Tomas Ross - ISBN: 9789023481713
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (11-04-2013)
Genre: Literaire thriller
Boekenliefde.nl:
De nachtwaker op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Ter gelegenheid van de heropening van het Rijksmuseum schreef Tomas Ross een unieke thriller over een verloren gewaand document en een mysterieus schilderij die het voortbestaan van het koningshuis bedreigen.

De vierendertigjarige Emma de Jongste vindt bij de herinrichting van de Cuypers-bibliotheek in het Rijksmuseum een cahier met twee oude pentekeningen. Wanneer ze navraag doet bij een oude kunsthandelaar wordt deze vlak daarna vermoord. De verdenking ligt direct bij Emma en ze moet in levensgevaar vluchten. Emma ontdekt dat de tekeningen alles te maken hebben met haar naamgenote die in 1879 als bruid en redster van de dynastie door Willem III naar Paleis Noordeinde werd gehaald, en ook met de mysterieuze Nachtwaker, die zelfs een eeuw later nog het voortbestaan van de Oranjes bedreigt.

Details

Titel: De nachtwaker
auteur: Tomas Ross
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 11-04-2013
NUR: Literaire thriller
Afmetingen: 216 x 136 x 26
Gewicht: 408 gr
ISBN/ISBN13: 9789023481713
Intern nummer: 23995853

Extra informatie

De nachtwaker

Recensie

In de herfst van 1978 wordt ’s nachts op de Amsterdamse Wallen een babymeisje gevonden in een doos, samen met tienduizend gulden en een wanhopig zelfmoordbriefje van de anonieme moeder, die het kind Emma noemt. Het meisje wordt geadopteerd door de oude historicus Nicolaas de Jongste en diens vrouw.
Maart 2013. De vierendertigjarige Emma de Jongste vindt bij de herinrichting van de Cuypers-bibliotheek in het Rijksmuseum een cahier met twee oude pentekeningen. Wanneer ze navraag doet bij een oude kunsthandelaar wordt deze vlak daarna vermoord. De verdenking ligt direct bij Emma en ze moet in levensgevaar vluchten. De kunsthandelaar vertelde Emma dat dit twee van de vier tekeningen zijn die in opdracht van prins Alexander gemaakt zijn, uit wraak op zijn vader, koning Willem 111. Emma ontdekt dat de tekeningen alles te maken hebben met haar naamgenote die in 1879 als bruid en redster van de dynastie door Willem 111 naar Paleis Noordeinde werd gehaald, en ook met de mysterieuze Nachtwaker, die zelfs een eeuw later nog het voortbestaan van de Oranjes bedreigt.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.