Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Aan niemand vertellen

Aan niemand vertellen - Simone van der Vlugt - ISBN: 9789041421470
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (08-11-2012)
Genre: Literaire thriller
Boekenliefde.nl:
Aan niemand vertellen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Lois is een jonge rechercheur Moordzaken, afdeling Noord-Holland Noord. Op het eerste gezicht leidt ze een overzichtelijk even, ze heeft een eigen appartement in het centrum van Alkmaar en een uitdagende, spannende baan.

Als op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man wordt gevonden, worden Lois en haar collega op deze bizarre zaak gezet. De eerste naspeuringen lijken nergens toe te leiden. Het slachtoffer, David Hoogland, was een vrolijke basisschoolleraar met een leuke vriendin en een brandschoon verleden. Niemand kan echter het foldertje van de kunstexpositie van Maaike Scholten verklaren, dat wordt gevonden in Davids broekzak. En wie is Tamara, de vrouw zonder achternaam, die telkens opduikt?

Het onderzoek strandt, tot een tweede en zelfs een derde moord nieuwe aanwijzingen leveren. Lois weet zich meer en meer te verdiepen in de psychologie van de moordenaar,geholpen door haar eigen moeilijke jeugd en een opbloeiende vriendschap met een psychiater. Kan zij voorkomen dat er nog meer doden vallen?

Details

Titel: Aan niemand vertellen
auteur: Simone van der Vlugt
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: 2012-11-08
NUR: Literaire thriller
Afmetingen: 215 x 137 x 29
Gewicht: 428 gr
ISBN/ISBN13: 9789041421470
Intern nummer: 22581411

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 13-12-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een boek waar je als liefhebber van de wat complexere thrillers ten volle kan genieten. Het is een boek van de hand van één van de betere, lees beste, auteurs van het moment, en in elk geval eentje waar je niet ontgoocheld raakt. De verwachtingen worden steeds vervuld door de stijl, de taal en vooral de kwaliteit van de plot... Ook met dit boek, waar we even op reis trekken door de avonturen van een jonge vrouw die op een succesvolle manier haar job als rechercheuse vervult bij de afdeling Moordzaken. Alles lijkt goed te verlopen, en haar leven lijkt wel degelijk een ideale weg te volgen. Maar het is zeker niet al goud wat blinkt, en soms zijn de zaken wel degelijk anders dan ze lijken. Ook zo voor Lois, die een verleden meesleept... sluimerend nog steeds aanwezig. Wanneer ze wordt geconfronteerd met een vreselijke moord op een leraar, zijn er absoluut geen duidelijkheden te vinden... De man was een vrolijke man, die absoluut geen duister leven had, noch connecties met minder fraaie mensen. Toch werd hij vermoord. De enige sporen zijn wazig en lijken tot niets te leiden. Maar wanneer er nog meer doden vallen, lijken de zaken toch wel een zeker patroon te vertonen, en doorheen een psychologische benadering, geholpen door haar eigen verleden, lijken de sporen dan toch te kunnen leiden naar een vreselijke waarheid... Ten koste van eigen veiligheid zal deze strijd tegen een gevaarlijke en onzichtbare vijand werkelijk alle zenuwen van de lezer op trillen zetten, en zal men worden meegenomen in een vlotte doorlezer, een plot van superieure kwaliteit en dit onder de vorm van een literair knap stukje. Het is een boek dat tot de betere behoort van het genre, en wel degelijk kan gelden als een aanrader voor wie van het steviger werk houdt...

Extra informatie

Aan niemand vertellen

Recensie

Aan niemand vertellen, genomineerd voor de NS Publieksprijs 2013.

Lois is een jonge rechercheur Moordzaken, afdeling Noord-Holland Noord. Op het eerste gezicht leidt ze een overzichtelijk leven: ze heeft een huis in het centrum van Alkmaar en een uitdagende, spannende baan.

Als op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man wordt gevonden, worden Lois en haar collega op deze opmerkelijke zaak gezet. De eerste naspeuringen lijken nergens toe te leiden. Het slachtoffer, David Hoogland, was een vrolijke basisschoolleraar met een leuke vriendin en een brandschoon verleden. Het onderzoek loopt vast, tot een tweede en zelfs een derde moord nieuwe aanwijzingen opleveren.
Lois verdiept zich meer en meer in de psychologie van de moordenaar. Maar kan zij voorkomen dat er nog meer doden vallen?


Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.