Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Zoete mond

Zoete mond - T. Rosenboom - ISBN: 9789021437163
Prijs: € 28,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (20-08-2009)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Zoete mond op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Na het overlijden van zijn vrouw verhuist dierenarts Rebert van Buyten in 1965 naar Angelen, een dorp aan de Rijn. Hij oefent daar geen praktijk meer uit, maar nadat hij voor de ogen van een groep kinderen een aangereden hond helpt, zien zij in hem toch een dierenarts en komen ze dagelijks met hun meestal kerngezonde dier aan zijn deur. Zo steekt de dierenliefde op als een wind, en verspreidt die zich over heel het dorp. Rebert van Buyten wordt een grootheid en daarmee stoot hij onbedoeld de andere beroemdheid in het dorp van zijn voetstuk: Jan de Loper, een oudere man met een dwangmatige neiging tot grappen maken.
Het kan niet anders of de twee mannen, die de kunst verstaan van het spreken met zoete mond, komen in contact met elkaar. Maar bij Rebert neem de afkeer toe tot welhaast een obsessie, zeker wanneer Laura Banda, de vrouw tussen hen in, het steeds vaker over de grappenmaker heeft. De beklemmende rivaliteit vindt zijn climax in een onontkoombare finale, die een confrontatie wordt - of misschien wel een verzoening.

Zoete mond is een meesterlijke roman vol mededogen voor de dieren en de mensen. Op zijn geheel eigen, stilistisch weergaloze wijze schetst Thomas Rosenboom hoe in een Hollands dorp in de jaren vijftig en zestig het moderne leven langzaam oprukt.

Details

Titel: Zoete mond
auteur: T. Rosenboom
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 546
Uitgever: Querido's Uitgeverij BV, Em.
Publicatiedatum: 2009-08-20
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 223 x 146 x 50
Gewicht: 802 gr
ISBN/ISBN13: 9789021437163
Intern nummer: 11683053

Extra informatie

Zoete mond

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.