Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Vallen is als vliegen

Vallen is als vliegen - Manon Uphoff - ISBN: 9789021408026
Prijs: € 18,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (19-03-2019)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Vallen is als vliegen op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Shortlist Bookspot literatuurprijs 2019

Details

Titel: Vallen is als vliegen
auteur: Manon Uphoff
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 19-03-2019
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789021408026
Intern nummer: 39526685

Biografie (woord)

Manon Uphoff (1962) is schrijver, scenarist en beeldend kunstenaar. Begeerte, haar debuut, werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Anton Wachterprijs en de ECI-prijs. De roman Gemis, genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, werd bekroond met de Rabobank Lenteprijs voor Literatuur. Haar recent verschenen roman Vallen is als vliegen werd met grote lof overladen door recensenten, boekverkopers, schrijvers en lezers.

Recensie

Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. De dood van Henne Vuur, ooit haar ‘schaduwmoeder’, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien.
Als een aanklager en chroniqueur tekent ze dat verleden op in een boek vol verhalen: over vader Holbein, die ontwerper, tovenaar, wetenschapper, gesjeesd seminarist en god was van een persoonlijke, labyrintische wereld; over Libby en Toddiewoddie, haar andere zussen, met wie ze als heksen wraak kan nemen in hun eigen Walpurgisnacht en kan lachen tot de verlossing volgt; over hun leven vol verpletterende indrukken, lichamelijke onbegrensdheid, misbruik, geweld, schoonheid en pijn.

Vallen is als vliegen is een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. Als geen ander weet Manon Uphoff de zoektocht naar liefde, naar een identiteit, hard en tegelijk poëtisch, met kracht en met humor neer te zetten.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen