Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Totemdier Arafat

Totemdier Arafat - Mick Johan - ISBN: 9789048833160
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (31-01-2017)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Totemdier Arafat op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De veertienjarige Tommie verhuist midden jaren negentig met zijn ouders en zus naar Seedorf, Duitsland, waar zijn vader als commandant in het Nederlandse leger gestationeerd wordt. Hij komt terecht in een saaie buitenwijk en maakt niet alleen in de buurt moeilijk contact, ook op school tussen andere kinderen van Nederlandse militairen krijgt hij snel meer vijanden dan vrienden. Als de jonge soldaat Tjendol hem introduceert in een wereld van drugs, geweld en gabberhouse, lijkt er aan Tommies eenzaamheid een einde te komen. Tussen de twee jongens ontstaat een verstikkende vriendschap waar Tommie zich aan vastklampt, ook als Tjendol wordt uitgezonden op een missie naar het voormalige Joegoslavië. Wanneer hij in verband wordt gebracht met een zelfmoord tijdens zijn missie sleurt hij Tommie mee in een neerwaartse spiraal. Lukt het Tommie om zich aan de invloed van Tjendol te ontworstelen?

In Totemdier Arafat neemt Mick Johan de lezer mee naar de duistere en lichtelijk absurdistische wereld van een puberjongen vol testosteron, woede, angst en onzekerheid. Een grimmig humoristisch sprookje over volwassen worden.

Mick Johan (1980) is schrijver, kunstenaar en drummer. Hij was de helft van kunstenaarsduo Miktor & Molf en de eerste hoofdredacteur van Vice in Nederland. Hij groeide op in Duitsland als zoon van een militair. Totemdier Arafat is zijn debuutroman.

Details

Titel: Totemdier Arafat
auteur: Mick Johan
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 31-01-2017
NUR: Literaire roman, novelle
Gewicht: 288 gr
ISBN/ISBN13: 9789048833160
Intern nummer: 34981827

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 04-05-2017   geschreven door  Miriam Wesselink
Totemdier Arafat is een grimmig maar humoristisch en absurdistisch sprookje over puber Tommie, die als zoon van een militair zeer tegen zijn zin naar Seedorf verhuist, omdat zijn vader op de legerbasis gestationeerd wordt. Op de school voor kinderen van Nederlandse militairen maakt hij nauwelijks vrienden. Vijanden krijgt hij echter voldoende, vooral vanwege zijn uitdagende, wrokkige houding, waarmee hij zijn eenzaamheid verhuld. Die eenzaamheid wordt verlicht door een mannetje in de kelder van zijn huis, waarvan hij zeker weet dat het Yasser Arafat is, de inmiddels overleden Palestijnse politieke leider. Maar ook een jonge soldaat, Tjendol, neemt hem onder zijn hoede. Tjendol zit diep in de wereld van gabberhouse, drugs en geweld waar Tommie in wordt meegesleurd, en het is de vraag of hij daar ooit weer uitkomt.

Het boek is een heftige coming-of-ageroman over een jongen vol woede en testosteron. Boeiend en beeldend geschreven door schrijver, musicus en kunstenaar Mick Johan, die zelf is opgegroeid als zoon van een militair in Duitsland.

Recensie

Midden jaren negentig. De veertienjarige Tommie verhuist met zijn ouders en zus naar Seedorf, Duitsland, waar zijn vader als commandant in het Nederlandse leger gestationeerd wordt. Hij komt terecht in een saaie
buitenwijk en krijgt op school tussen de andere kinderen van Nederlandse militairen al snel meer vijanden dan vrienden. Alleen bij Yasser Arafat, die in de kelder van het huis kreteksigaretten rookt en films met Charles
Bronson kijkt, vindt hij troost en steun.

Dan ontmoet hij de jonge soldaat Tjendol, die Tommie introduceert in een wereld van drugs, geweld en gabberhouse. Tussen de twee jongens ontstaat een verstikkende vriendschap. Wanneer Tjendol in verband
wordt gebracht met een zelfmoord tijdens een missie sleurt hij Tommie mee in een neerwaartse spiraal.

Totemdier Arafat is een grimmige, humoristische roman over een puberjongen vol testosteron, woede, angst en onzekerheid die in razend tempo volwassen moet worden in een duistere, licht absurdistische wereld.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.