Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Sprakeloos

Sprakeloos - Tom Lanoye - ISBN: 9789044638103
Prijs: € 15,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (22-08-2018)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Sprakeloos op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Na een beroerte raakt een amateur-actrice en schrijversmoeder haar spraakvermogen kwijt. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat om te communiceren met wie haar lief is.
Daarover schrijvend maakt Tom Lanoye een meervoudige balans op. Van zijn kleurrijke jeugd in een volkswijk, van zijn worsteling met de liefde, van zijn rol als schrijver, van zijn conflicten met de kleine moederdiva, van de strijd die zij manmoedig voert en waarin ze reddeloos en redeloos ten onder gaat _ en van de blijvende woede en pijn die dat oplevert.

Sprakeloos ligt volledig in de lijn van Lanoyes autobiografische klassieker Kartonnen dozen. Was Kartonnen dozen een monument voor de jeugdliefde van de auteur, Sprakeloos is een aangrijpende ode aan zijn moeder.

Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelezen en gelauwerde schrijvers van België. Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist, theaterauteur én hij schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk. Hij stond op de shortlist van alle grote prijzen en werd bekroond met onder meer driemaal de Gouden Uil Publieksprijs, driemaal humo's Gouden Bladwijzer, de Gouden Uil Literatuurprijs, de Henriette Roland Holstprijs en de Gouden Ganzenveer voor zijn hele oeuvre. Veel van zijn prozawerk is verfilmd, zijn toneelstukken worden gespeeld op alle grote theaterfestivals van Europa. Hij woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad.

'Een indringend en onvergetelijk boek.'
de standaard

'Sprakeloos, zo laat Lanoye zijn lezer achter.'
elsevier

'Moeiteloos naast het beste van Claus en Boon.'
de tijd

'Het boek van zijn leven.'
humo

'Een naar de keel grijpend monument van taal voor een gestorven moeder.'
hp/de tijd

'Hartverscheurend en hilarisch.'
de morgen

'Een verrijzenis van allure.' ****
de volkskrant

'Een monument voor een dode moeder én een zelfonderzoek.'
nrc handelsblad

Details

Titel: Sprakeloos
auteur: Tom Lanoye
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum: 22-08-2018
NUR: Literaire roman, novelle
Gewicht: 406 gr
ISBN/ISBN13: 9789044638103
Intern nummer: 41748779

Recensie

Na een beroerte raakt een amateur-actrice en schrijversmoeder haar spraakvermogen kwijt. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat om te communiceren met wie haar lief is. Daarover schrijvend maakt Tom Lanoye een meervoudige balans op. Van zijn kleurrijke jeugd in een volkswijk, van zijn worsteling met de liefde, van zijn rol als schrijver, van zijn conflicten met de kleine moederdiva, van de strijd die zij manmoedig voert en waarin ze reddeloos en redeloos ten onder gaat – en van de blijvende woede en pijn die dat oplevert. Was Kartonnen dozen een monument voor de jeugdliefde van de auteur, Sprakeloos is een aangrijpende ode aan zijn moeder. Tom Lanoye (1958) staat bekend als auteur van bestsellers als Het derde huwelijk, Ten oorlog, Kartonnen dozen en Gelukkige slaven. Er is werk van hem vertaald in meer dan vijftien talen en zes van zijn romans werden verfilmd. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs. ‘Een indringend en onvergetelijk boek.’ DE STANDAARD ‘Moeiteloos naast het beste van Hugo Claus.’ DE TIJD ‘Hartverscheurend en hilarisch.’ DE MORGEN ‘Een verrijzenis van allure.’ DE VOLKSKRANT ****

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen