Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

La Superba

een roman

La Superba - Ilja Leonard Pfeijffer - ISBN: 9789029587273
Prijs: € 19,95
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (26-02-2013)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
La Superba op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Deze roman is een monument voor een stad zoals er maar één is: Genua, La Superba (de hoogmoedige).
En meer nog dan een roman over een schokkend echte en labyrintische stad, is het een liefdesverhaal dat tragisch eindigt.
En meer nog dan een stadsroman en een liefdesroman is La Superba een boek dat de fantasie van een beter leven elders onderzoekt, vertelt en ontrafelt en laat het zien hoe mensen - van gerenommeerde schrijvers en verlopen heren van stand tot arme Senegalese sloebers en flanerende hoeren - op verschillende manieren verdwalen in die fantasie.
En meer nog dan over de stad, de liefde en het lot van de zoekende mens gaat deze grandioze meerstemmige roman over het schrijven van een grandioze meerstemmige roman.

Hoertjes zijn voor de lunch. Rond een uur of elf, half twaalf, komen ze tevoorschijn. Ze hangen rond in het labyrint van steegjes in de hellende driehoek tussen Via Garibaldi, Via San Luca en Via Luccoli, aan weerskanten van de Via della Maddalena, in duistere straatjes met poëtische namen als Vico della Rosa, Vico dei Angeli en Vico ai Quattro Canti di San Francesco. Dit zijn stegen waar zelfs op het middaguur de zon niet doordringt. Daar leunen ze achteloos tegen deurposten of ze zitten in groepjes bij elkaar op straat. Ze zeggen dingen tegen mij als 'amore'. Ze zeggen dat ze van mij houden en dat ze willen dat ik bij hen kom.

Details

Titel: La Superba
auteur: Ilja Leonard Pfeijffer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 360
Uitgever: Arbeiderspers
Publicatiedatum: 2013-02-26
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 230 x 152 x 31
Gewicht: 526 gr
ISBN/ISBN13: 9789029587273
Intern nummer: 24030105

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 06-06-2013   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een indrukwekkend werk, een verhaal waar je in verdwaalt en waar je met het hoofdpersonage op bezoek gaat in het leven van de mensen, de mensen met geluk en ongeluk, de mensen met hoop of in ellende, maar die allen leven met een doel, een betere toekomst, een boei in een zee van duisternis, van ellende... Het is een eigenzinnig beeld, een bewerking die de kunst en de kunde van deze auteur op een schitterende wijze in beeld weet te brengen. Een mooi verhaal, een avontuur waar je op een betrokken wijze wordt ondergedompeld in een stad waar alles mogelijk is, maar waar het leven niet voor iedereen zo schitterend is als de bijnaam het laat geloven... La Superba. Het is een boek dat je op een vlotte manier laat kennis maken met het leven zoals het is in deze stad, en dit doorheen zeer menselijke personages. Een mooi moment van literatuur van de bovenste plank. Bijzonder knap en een boek dat je zal bijblijven. Een klassieker.

Extra informatie

La Superba

Winkelvoorraad