Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Kindsoldaat

Kindsoldaat - Oscar van den Boogaard - ISBN: 9789023457756
Prijs: € 25,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (12-02-2018)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Kindsoldaat op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Kindsoldaat
auteur: Oscar van den Boogaard
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 12-02-2018
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 872 gr
ISBN/ISBN13: 9789023457756
Intern nummer: 40741203

Biografie (woord)

Oscar van den Boogaard groeide op in Suriname en Nederland. Hij studeerde rechten en Frans in Montpellier, Amsterdam en Brussel, maar koos na korte tijd in de advocatuur voor het schrijverschap. Zijn werk (o.a. De heerlijkheid van Julia, Liefdesdood en Meer dan een minnaar) werd veelvuldig vertaald, verfilmd en genomineerd voor de grote literaire prijzen.

Recensie

De ontrafeling van een familiegeschiedenis.

Kindsoldaat is een epos over twee voorname Nederlandse families op de grens met Duitsland. Tegen de achtergrond van oorlogen en grote maatschappelijke veranderingen houden zij vast aan de oude wereldorde. Familiekasteel Metternich heeft een Limburgse en een Pruisische poort. Eind 19de eeuw wordt daar de tweeling Nol en Max geboren, die hun jeugd doorbrengen met het buurmeisje Nora. Wanneer aan het begin van de Eerste Wereldoorlog de achttienjarige broers het kasteel ieder door een andere poort verlaten, komen ze aan weerszijden van de geschiedenis terecht.

De gevolgen van hun keuzes zullen het lot van de volgende generaties bepalen. Zo zal in het moeizame huwelijk van Nora de tweeling altijd een beslissende rol spelen. Als in de jaren vijftig haar opstandige dochter Elsie op een skivakantie de prins leert kennen, lijkt deze liefde even onmogelijk als noodzakelijk.

Elsies levensmotto was het residu van haar onfortuinlijke ervaringen: alles is zwaartekracht! Dingen overkwamen en verpletterden je. Een mens kon maar het beste in zijn bed blijven liggen en afwachten, maar zelfs daar was je niet veilig.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen