Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Judas

een familiekroniek

Judas - Astrid Holleeder - ISBN: 9789048825028
Prijs: € 22,50
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (15-08-2018)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Judas op boekenliefde.nl
Extra:
Add to cart

Beschrijving

Winnaar Hebban Awards 2017

'Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.'

Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield: ze staan op tegen hun broer Willem - die na zijn vrijlating in 2012 tot nationale knuffelcrimineel was uitgegroeid - en leggen zeer belastende verklaringen tegen hem af, net als zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. De dag dat het nieuws op 24 maart 2015 naar buiten komt - 'Vrouwen vloeren Holleeder' - worden in een uitzending van rtl Late Night een aantal schokkende geluidsfragmenten uitgezonden. Het luidt de val van de onaantastbare Willem Holleeder in.

Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader - werknemer bij Heineken - de familie jarenlang had overheerst en mishandeld. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, tot aan moeder Stien toe: niemand ontkwam aan hun despotische gedrag.

Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 - het jaar van de Heineken-ontvoering - alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer.

Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

Details

Titel: Judas
auteur: Astrid Holleeder
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 15-08-2018
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 679 x 464 x 58
Gewicht: 924 gr
ISBN/ISBN13: 9789048825028
Intern nummer: 37052677

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 19-11-2016   geschreven door  Astrid van der Star
Een geweldig boek die ik in 2 weken ademloos uit heb gelezen. Ruim 570 pagina's dik en voor mij persoonlijk nu al een klassieker. Ik wil auteur Astrid Holleeder hierbij een compliment geven over haar schrijfstijl en dat zij ondanks alle emotionele gebeurtenissen in deze familie, toch een professionele afstand heeft weten te bewaren. Als 'kleine' schrijfster weet ik waar ik over praat, want ook ik schrijf biografische boeken. Mede door mijn werk in het gevangeniswezen, weet ik uit ervaring hoe de 'Witte boord en criminelen kunnen manipuleren. Door mijn werk heb ik Cor van 't Hout in zijn laatste zes weken van zijn detentie leren kennen en begeleid. Dus voor mij was het dubbel interessant om het te lezen. Maar ook voor ieder ander een aanrader. Het masker van Willem Holleeder is gevallen, eindelijk. Toen hij na zijn vorige detentie vrijkwam en in allerlei tv-programma's een podium kreeg, ergerde ik me nogal aan die waanzinnige komedie. Nu zit hij vast en is Wim, mede door dit boek, zijn imago van de sympathieke getapte jongen uit de Jordaan, helemaal kwijt. Hij verdient niet anders, ondanks dat ik nu wel beter begrijp, waardoor hij zo is geworden. Maar dat maakt het voor een ander, oftewel zijn slachtoffers, niet makkelijk om mee te leven. Het is eigenlijk onmogelijk met deze man te leven. De zussen Astrid en Sonja moeten nog dagelijks met de gevolgen van hun onmogelijke broer, zien te leven. Zij moeten altijd alert blijven en achterom kijken. Want al zit Wim vast in een EBI (Extra Beveiligde Inrichting), hij heeft overal zijn connecties en heeft dit jaar nog pogingen gedaan zijn zussen Astrid en Sonja, plus Peter R de Vries te laten liquideren. De ellende zal pas stoppen als Wim Holleeder in handen van Magere Hein is gevallen.

Recensie

Positieve recensie. "Dit is niet een boek om na tien pagina's weg te leggen".

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen