Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Hongerzomer

Hongerzomer - Karin Bruers - ISBN: 9789048826865
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (31-12-2021)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Hongerzomer op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De 85-jarige moeder van Anna begint te dementeren. Om snel in aanmerking te komen voor een plek in een woonzorgcentrum overdrijven de kinderen haar
dementie, met als gevolg dat ze op een gesloten afdeling tussen zwaar verwarde ouderen belandt.
Volledig ontdaan klampt ze zich hulpeloos aan Anna vast. Die besluit een dag later haar moeder in huis te nemen. Op één zus na laat de familie Anna en
hun moeder rücksichtslos in de steek. Met zijn drieën dwalen ze door de herinneringen van de moeder, voornamelijk die van de hongerzomer van 1972.

Details

Titel: Hongerzomer
auteur: Karin Bruers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 31-12-2021
NUR: Literaire roman, novelle
ISBN/ISBN13: 9789048826865
Intern nummer: 29956597

Biografie (woord)

Karin Bruers is schrijfster en cabaretière. Ze tourde inmiddels met vijf solovoorstellingen door het land, is lid van de Comedytrain en bedenker van de Socialsofa en Socialsalon. In 2013 debuteerde ze met de verhalenbundel Brigadier oversteekmoeder.

Extra informatie

Hongerzomer

Recensie

De vijfentachtigjarige vrijgevochten moeder van Anna begint te dementeren. Om sneller in aanmerking te komen voor een plaats in een woonzorgcentrum, overdrijven de kinderen haar dementie, met als gevolg dat ze op een klein kamertje, op een gesloten afdeling tussen zeverende, beluierde, zwaar verwarde ouderen belandt. De moeder voelt zich McMurphy uit 'One flew over the cuckoo's Nest' en ervaart iedereen, zelfs haar kinderen als 'zuster Ratched'. Ze is helemaal over haar toeren, klampt zich hulpeloos aan Anna vast en schreeuwt 'haal me hier weg'. Anna besluit een dag later haar moeder in huis te nemen. De familie is woedend, ontploft en laten Anna en hun moeder rücksichtslos in de steek, op één zus na, Francien, de jongste. De twee dochters verzorgen hun moeder als hun eigen kind. Met zijn drieën dwalen ze door de demente wereld en door de herinneringen van de moeder, die door de hitte van de zomer vooral draaien om de hongerzomer van 1972, toen Anna's vader er vandoor ging en het gezin zonder een cent achterliet. Dat waren de heldendagen van hun onconventionele moeder. Om de vrede met de familie te herstellen plaatst Anna haar moeder na de zomer in het beste en duurste tehuis van de stad, wetende dat het ver boven haar budget gaat. De familie legt niks bij dus moet het geld op niet altijd gangbare wijze door de twee zussen bij elkaar worden geschraapt. Maar daar ging hun moeder hen in 1972 al in voor.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.