Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Hoe ik talent voor het leven kreeg - Rodaan Al Galidi - ISBN: 9789491921209
Prijs: € 25,95
Levertijd: maandag voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (10-03-2021)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

Semmier Kariem vlucht uit Irak. Zeven jaar van honger, verdwalen en angst later landt hij op elf februari om negen uur - of was het om elf uur op negen februari - op Schiphol. In de chaos van die eerste dagen in Nederland kan hij zich het precieze tijdstip niet meer herinneren. Hij vraagt asiel aan. Wat hij niet weet is dat hiermee het langste wachten van zijn leven begint, in het asielzoekerscentrum, een wachtkamer die hij deelt met vijfhonderd anderen. Intussen bestudeert Semmier het land waar hij misschien ooit deel van uit mag maken, maar ook al verblijft hij er nu, hij blijft een buitenstaander.

'Nederland had mij drie dingen geleerd: niet meer respect hebben voor Europa dan voorzichtigheid. Een nette leugen is beter dan de rommelige waarheid. En ik kende nu het verschil tussen een omafiets en een vrouwenfiets.'

'Hoe ik talent voor het leven kreeg' is een roman over mensen die onderworpen zijn aan wetten en regels.

Rodaan Al Galidi (Irak) putte voor deze roman uit zijn eigen ervaringen als asielzoeker. Hij woont sinds 1998 in Nederland en ontving in 2011 de Literatuurprijs van de Europese Unie voor zijn roman 'De autist en de postduif'. Kort daarna zakte hij voor zijn inburgeringstoets.

Details

Titel: Hoe ik talent voor het leven kreeg
auteur: Rodaan Al Galidi
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 10-03-2021
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 730 gr
ISBN/ISBN13: 9789491921209
Intern nummer: 32360033

Biografie (woord)

Rodaan Al Galidi is schrijver en dichter. Hij is afkomstig uit Irak en woont sinds 1998 in Nederland. Omdat hij hier niet naar school mocht, heeft hij zich de taal zelf aangeleerd. Hij publiceerde eerder vijf romans en zeven dichtbundels in het Nederlands. Zijn dichtbundel 'De herfst van Zorro' (2007) stond op de shortlist van de VSB Poëzieprijs en zijn roman 'Dorstige Rivier' (2009) op die van de BNG Nieuwe Literatuurprijs. De roman 'De autist en de postduif' (2011) werd bekroond met de prestigieuze Literatuurprijs van de Europese Unie.'Hoe ik talent voor het leven kreeg' Al Galidi's zijn zesde roman.

Recensie

Semmier Kariem vlucht uit Irak. Zeven jaar van honger, verdwalen en angst later landt hij op elf februari om negen uur - of was het om elf uur op negen februari - op Schiphol. In de chaos van die eerste dagen in Nederland kan hij zich het precieze tijdstip niet meer herinneren. Hij vraagt asiel aan. Wat hij niet weet is dat hiermee het langste wachten van zijn leven begint, in het asielzoekerscentrum, een wachtkamer die hij deelt met vijfhonderd anderen. Intussen bestudeert Semmier het land waar hij misschien ooit deel van uit mag maken, maar ook al verblijft hij er nu, hij blijft een buitenstaander. 'Nederland had mij drie dingen geleerd: niet meer respect hebben voor Europa dan voorzichtigheid. Een nette leugen is beter dan de rommelige waarheid. En ik kende nu het verschil tussen een omafiets en een vrouwenfiets.' 'Hoe ik talent voor het leven kreeg' is een roman over mensen die onderworpen zijn aan wetten en regels. Rodaan Al Galidi (Irak) putte voor deze roman uit zijn eigen ervaringen als asielzoeker. Hij woont sinds 1998 in Nederland en ontving in 2011 de Literatuurprijs van de Europese Unie voor zijn roman 'De autist en de postduif'. Kort daarna zakte hij voor zijn inburgeringstoets.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen