Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Heilbrons hel

Heilbrons hel - Jannetje Koelewijn - ISBN: 9789025444341
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (05-09-2014)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Heilbrons hel op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Waar rook is, is vuur. Cor Heilbron, topman van een groot internationaal bedrijf, wordt verdacht van handel met voorkennis. Er is geen bewijs, maar één ding staat vast: Heilbron moet hangen. In zijn val sleept hij een overmoedige journaliste mee. De officier van justitie is intussen op zoek naar een nieuwe vrouw.

Heilbrons hel is een ijzersterke roman over mannen met geld en mannen die de wet moeten handhaven, en wat er gebeurt als hun wegen elkaar kruisen. Met humor en een feilloos gevoel voor menselijke zwakheden laat Jannetje Koelewijn zien dat niets is wat het lijkt.

Details

Titel: Heilbrons hel
auteur: Jannetje Koelewijn
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 05-09-2014
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 231 x 149 x 29
Gewicht: 568 gr
ISBN/ISBN13: 9789025444341
Intern nummer: 27232747

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 02-12-2014   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een beeld van deze tijd, een verhaal rond de karakters van mensen… een verhaal dat zich wel in deze tijden afspeelt, maar dat eigenlijk inherent een tijdloos karakter heeft en waar je de betrokkenen de eigenheden van de menselijke driften ziet beleven… Hoge bomen vangen veel wind, de wolven gooien zich op een gekwetst dier, ‘ikke niet, niemand niet’, de pauw van het verhaal,… allemaal kenmerken die zo eigen zijn aan de mensen en die hier worden verwoord en gegoten in een plot die echt wel vlot en aangenaam leest, en waar we de avonturen volgen van een aantal personages die op eerste zicht niets met mekaar zouden moeten te maken hebben, maar die door de eigen omstandigheden plots toch wel meer voor mekaar betekenen dan je zou verwachten. Een hoge Pif van een multinationale onderneming wordt betrokken in een financieel schandaal en natuurlijk is dit genoeg om alles te doen om deze Cor van zijn voetstuk te halen… Kandidaten genoeg om dit te doen. Maar dit zal niet zonder slag of stoot gebeuren, en het is rond deze omstandigheden dat we deze plot kunnen volgen, waarbij men een confrontatie meemaakt dat uitmondt in een nachtmerrie, maar niet enkel voor het titelpersonage. Een zeer vermakelijke en meeslepende roman dat een blijvende indruk nalaat en zeer boeiend werd geschreven.

Biografie (woord)

Jannetje Koelewijn interviewde voor NRC Handelsblad jarenlang topondernemers. In 2011 verscheen De hemel bestaat niet, over het leven van haar ouders. Van dat boek werden bijna 30.000 exemplaren verkocht. Heilbrons hel is haar romandebuut.

Extra informatie

Heilbrons hel

Recensie

Waar rook is, is vuur. Cor Heilbron, topman van een groot internationaal bedrijf, wordt verdacht van handel met voorkennis. Er is geen bewijs, maar één ding staat vast: Heilbron moet hangen. In zijn val sleept hij een overmoedige journaliste mee. De officier van justitie is intussen op zoek naar een nieuwe vrouw. Heilbrons hel is een ijzersterke roman over mannen met geld en mannen die de wet moeten handhaven, en wat er gebeurt als hun wegen elkaar kruisen. Met humor en een feilloos gevoel voor menselijke zwakheden laat Jannetje Koelewijn zien dat niets is wat het lijkt.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.