Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Finse dagen

Finse dagen - Herman Koch - ISBN: 9789026341069
Prijs: € 22,99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (14-01-2020)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Finse dagen op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Finse dagen
auteur: Herman Koch
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: 14-01-2020
NUR: Literaire roman, novelle
Gewicht: 455 gr
ISBN/ISBN13: 9789026341069
Intern nummer: 44927674

Biografie (woord)

Herman Koch (1953) beleefde zijn internationale doorbraak met Het diner, dat aan 42 landen is verkocht, succesvol is verfilmd en wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times stond. In de jaren na het verschijnen van Het diner verschenen bestsellers als Zomerhuis met zwembad (2011), Geachte Heer M. (2014) en De greppel (2016). In Finse dagen (2020) keert hij terug naar zijn jeugd, waarover hij eerder schreef in zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989).

Recensie

Finse dagen is de nieuwe roman van Herman Koch, bestsellerauteur van onder andere Het diner en De greppel. In Finse dagen keert hij terug naar Finland en zijn jeugd in Amsterdam-Zuid.

Op feestjes, tijdens etentjes wordt Herman Koch vaak op meewarige toon gevraagd naar zijn 'Finse periode'. Hij doet er zelf ook lacherig over, en dat heeft alles te maken met de ongeloofwaardigheid van zijn verblijf in Finland. Een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken. Het klinkt wellicht romantisch, maar dat was het niet. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist.

Veertig jaar later is Koch terug in Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Niet langer kan hij deze periode afdoen met een grap. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep, onderzoekt hoe herinneringen werken en hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren.

Finse dagen van Herman Koch is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen