Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Dit zijn de namen

Dit zijn de namen - Tommy Wieringa - ISBN: 9789023472698
Prijs: € 19,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (03-10-2012)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Dit zijn de namen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Pontus Beg is commissaris van politie in Michailopol, een perifere grensstad in de steppe. Als de winter invalt, wordt er een groep uitgeteerde vluchtelingen gesignaleerd in de straten van zijn stad. Niemand weet wie zij zijn, hun spookachtige aanwezigheid veroorzaakt angst en onrust. Als ze uiteindelijk worden opgepakt, wordt in hun bagage het bewijsstuk van een gruwelijke misdaad gevonden. Stukje bij beetje ontrafelt Pontus Beg de toedracht, en daarmee de geschiedenis van hun helletocht.
De barre reis van de migranten raakt gaandeweg het onderzoek verweven met de ontdekking die Pontus Beg doet over zijn eigen afkomst. De ontmoeting met een oude rabbijn, de laatste Jood van Michailopol, leert hem de werkelijkheid kennen over zichzelf. Zijn plaats in de wereld is een andere dan hij altijd heeft gedacht.

Dit zijn de namen is een waar kunststuk: Tommy Wieringa weet de duistere binnenwereld van de mens met humor en wijsheid te verbinden aan de grotere thematiek van immigratie, de vraag naar wie wij zijn, en of verlossing mogelijk is.

Over Dit zijn de namen:

‘Een onverhoeds grimmige, spannend opgeschreven vertelling over het spoorzoeken naar identiteit in de eenentwintigste eeuw. Uiterst bevlogen en stilistisch strak genoteerd.’ – Humo

Tommy Wieringa is de auteur van de bestsellers Joe Speedboot en Caesarion. Van de eerste werden in vier jaar tijd meer dan 300 000 exemplaren verkocht.

Details

Titel: Dit zijn de namen
auteur: Tommy Wieringa
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2
Aantal pagina's: 276
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 03-10-2012
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 216 x 137 x 25
Gewicht: 413 gr
ISBN/ISBN13: 9789023472698
Intern nummer: 23545793

Extra informatie

Dit zijn de namen

Recensie

Een grensstad in de steppe. Uit de vlakte duikt een groep verwilderde vluchtelingen op. Ze veroorzaken angst en onrust in de stad. Als Pontus Beg, commissaris van politie, ze laat oppakken, wordt in hun bagage het bewijs van een misdaad gevonden. Beg ontrafelt de geschiedenis van hun helletocht, die gaandeweg verweven raakt met de ontdekking van het verhaal over zijn eigen afkomst. De ontmoeting met een oude rabbijn, de laatste Jood van de stad, leert hem de waarheid kennen over zichzelf. Met humor en wijsheid verbindt Tommy Wieringa de duistere binnenwereld van de mens met de vraag naar wie wij zijn en of verlossing mogelijk is.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.