Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De huisvriend

roman

De huisvriend - Bertram Koeleman - ISBN: 9789045020334
Prijs: € 20,99
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (09-08-2013)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
De huisvriend op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Jonas Balsam is beheerder van het landgoed Storm Lake en ogenschijnlijk de enige bewoner. Wat niemand weet is dat hij al bijna twintig jaar het bestaan van de mensenschuwe Benjamin Krendler verbergt. Het bewaken van deze precaire constructie is Balsams werkelijke dagtaak. Vrienden en vrouwen laat hij niet toe. De enige complicerende factor is de huisvriend, een emeritus hoogleraar die Benjamin wekelijks colleges aan huis geeft. Het is dan ook deze figuur die een onhoudbare keten van gebeurtenissen in gang zet. Niet alleen dreigt hierdoor zijn beschermeling aan de buitenwereld te worden blootgesteld, ook moet Balsam onder ogen zien waarom hij zijn leven zonder enige reserve opoffert voor dat van een ander.

De bedwelmende verbeeldingskracht van Bertram Koeleman doet denken aan het werk van Paul Auster. Met De huisvriend schreef hij een ijzingwekkende en betekenisvolle roman over leven in dienst van een ander.

“De huisvriend is een spannende en grootse roman vol verrassende wendingen. Dankzij de Amerikaanse setting en het meeslepende verhaal treed je echt buiten de grenzen en daarmee krijgt het iets van het kaliber van Julian Barnes en Paul Auster.” – Arno Koek, boekhandel Blokker, Heemstede


Details

Titel: De huisvriend
auteur: Bertram Koeleman
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 09-08-2013
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 210 x 135 x 22
Gewicht: 330 gr
ISBN/ISBN13: 9789045020334
Intern nummer: 24286523

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 24-08-2013   geschreven door  marianne janssen
'De huisvriend' is een boeiend boek.
Het vreemde is dat de lezer de spanning voelt toenemen, zonder dat aanvankelijk duidelijk is waardóór die spanning toeneemt. De Huisvriend is dan ook zeker geen thriller, het is een roman die de lezer pákt, maar niet met thriller-kunsten. Het gevolg is dat je blijft doorlezen, want je wilt de karakters doorgronden. Waarom dóen mensen wat zij in De Huisvriend doen en laten? Bertram Koeleman maakt mij nu al benieuwd naar zijn volgende boek. Chapeau!
 17-09-2013   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een zeer beklijvend verhaal, een verhaal waar we in een bijzondere sfeer terechtkomen... Een onconventioneel verhaal, waarbij we in de bizarre wereld van Benjamin Krendler terecht komen, een man die mensenschuw is, in dit mate dat hij alle contacten met de buitenwereld heeft verbannen, en leeft op zijn landgoed, Storm Lake, waar hij enkel Jonas Balsam heeft, die zijn eigen leven opoffert om het isolement van Benjamin te bewaren... Op een bijzondere wijze maakt hij deze doelstelling waar en weet hij zijn vriend te beschermen tegen deze buitenwereld. De zekerheid is aanwezig, en de enige bedreiging die er zou kunnen zijn ligt in de huisvriend, een hoogleraar die wekelijks op bezoek komt en les geeft aan Benjamin... Op een zeer beangstigende wijze zien we hier het verhaal dat wordt ontwikkeld en waarbij het geheim niet enkel Benjamin bedreigt, maar ook de hele roeping van Jonas in vraag stelt... de onvoorwaardelijke opoffering die misschien tot niets leidt... Het is een bijzonder moment van lectuur, maar een boeiende plot die je op een onverwachte manier gaat betrekken in deze sterke band en de vraag rond de opoffering voor een vriend... Een boek waar je diepgaand in de psychologie van de personages kan treden en waarbij je echt inleeft in deze eigen wereld.... Knap geschreven en een doorlezer die zal bijblijven.

Extra informatie

De huisvriend

Recensie

Jonas Balsam is beheerder van het landgoed Storm Lake en ogenschijnlijk de enige bewoner. Wat niemand weet is dat hij al bijna twintig jaar het bestaan van de mensenschuwe Benjamin Krendler verbergt. Het bewaken van deze precaire constructie is Balsams werkelijke dagtaak. Menselijk contact wordt vrijwel helemaal geweerd. De enige complicerende factor is de huisvriend, een emeritus hoogleraar die Benjamin wekelijks colleges aan huis geeft. Het is dan ook deze figuur die een onhoudbare keten van gebeurtenissen in gang zet. Niet alleen dreigt hierdoor zijn beschermeling aan de buitenwereld te worden blootgesteld, ook moet Balsam onder ogen zien waarom hij zijn leven zonder enige reserve opoffert voor dat van een ander.

De bedwelmende verbeeldingskracht van Bertram Koeleman doet denken aan het werk van Paul Auster. Met 'De huisvriend' schreef hij een ijzingwekkende en betekenisvolle roman over leven in dienst van een ander.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen