Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De dood van Murat Idrissi

De dood van Murat Idrissi - Tommy Wieringa - ISBN: 9789048836864
Prijs: € 16,99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Gebonden (06-04-2017)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
De dood van Murat Idrissi op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: De dood van Murat Idrissi
auteur: Tommy Wieringa
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 06-04-2017
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 246 gr
ISBN/ISBN13: 9789048836864
Intern nummer: 37518451

Biografie (woord)

Tommy Wieringa (1967) is de auteur van onder meer de romans Alles over Tristan Joe Speedboot, Caesarion enDit zijn de namen. Essays en beschouwingen van zijn hand verschenen in onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad. Tommy Wieringa schreef het Boekenweekgeschenk 2014, getiteld Een mooie jonge vrouw. In 2015 verscheen een nieuwe bundel reisverhalen, Honorair Kozak. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald.

Extra informatie

Een verhaal van verlangen en opportunisme, overmoed en dood

Recensie

De veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman.

Met de dode verstekeling in hun auto rijden twee jonge Marokkaans-Nederlandse vrouwen even later Spanje binnen. Groot en leeg strekt het land zich voor ze uit. Aan weerszijden van het asfalt de woestijn. Wat begon als lichtzinnig avontuur, is hun noodlot geworden.

In 2004 bezocht Tommy Wieringa een rechtszaak waar hij het feitenrelaas optekenende dat de basis vormt voor De dood van Murat Idrissi. Langs de Spaanse snelwegen naar het noorden worden jaarlijks honderden anonieme doden gevonden die de overtocht niet overleefden. De dood van Murat Idrissi beschrijft het lot van een van hen, maar ook dat van twee migrantendochters, die zich zowel in het land van hun ouders als in Nederland vreemdeling wanen.

Na Dit zijn de namen vertelt Wieringa opnieuw een migratiegeschiedenis; een verhaal van verlangen en opportunisme, overmoed en dood.

Winkelvoorraad