Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De buurjongen

De buurjongen - Jan Siebelink - ISBN: 9789023468301
Prijs: € 20,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (07-09-2017)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
De buurjongen op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Naast de familie Sievez woont Henk Wielheesen, een jongen wie het spreken altijd moeilijk is afgegaan, en die bevriend is met zoon Ruben. Henk is nog jong als hij wordt overgeleverd aan de grillen van zijn stiefmoeder, en het is door toedoen van het buurgezin dat hij in veiligheid wordt gebracht. Als de stiefmoeder op gruwelijke wijze sterft, komt Henk werken in de kas van vader Sievez.

Jan Siebelink volgt Henks eenvoudige leven, dat zich voornamelijk op het erf van zijn huis afspeelt. ‘Henk Wielheesen stond aan het hek, met de haan afwisselend op zijn hand of schouder. Op dit moment schoof het dier heen en weer over zijn arm en hand. Het pikte met snelle bewegingen onder zijn vleugels.’

Details

Titel: De buurjongen
auteur: Jan Siebelink
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 07-09-2017
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 396 gr
ISBN/ISBN13: 9789023468301
Intern nummer: 38586971

Biografie (woord)

Jan Siebelink (1938) veroverde met zijn roman Knielen op een bed violen een uitzonderlijk groot en breed publiek van meer dan een half miljoen lezers. Het boek werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs, in verscheidene talen vertaald en in 2016 zeer succesvol verfilmd. Margje (2015) belichtte een nieuwe kant van dit schrijversuniversum, dat met De buurjongen een ongekend vervolg krijgt.

Recensie

Naast de familie Sievez woont Henk Wielheesen, die zijn moeder verliest als hij elf jaar is. Het is door toedoen van de buren dat hij in veiligheid wordt gebracht.

Jan Siebelink geeft een beeld van een heel leven en een bijzondere vriendschap.

Met een zeker ongeloof keek hij naar zichzelf. Hij kon van de kade springen. Het snelstromende water zou hem snel bij de brug gebracht hebben, en dan algauw zeven kilometer noordelijker bij zijn eigen dorp. Daar zou hij aanspoelen. Zijn lijden was dan al opgehouden.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen