Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Alles wat er was

Alles wat er was - Hanna Bervoets - ISBN: 9789025440374
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (16-01-2013)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Alles wat er was op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Acht mensen komen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnamen van een wetenschapsprogramma. Maar die worden nooit gemaakt. Want plotseling klinkt er een knal. Op bevel van de autoriteiten gaan ramen, deuren en gordijnen dicht. En ze blijven dicht. Eerst dagen, dan weken.
Door de ogen van tv-redactrice Merel zien we hoe de groep probeert zich staande te houden in een nieuwe wereld. Een wereld van duisternis en isolatie. Van slapen op een gymmat en tien korrels rijst per dag. Naarmate de voedselvoor raden verder slinken, lopen de spanningen tussen de schoolbewoners steeds hoger op. Als alles wat er was er niet meer is, wat is dan nog de waarde van liefde, loyaliteit en vriendschap?

Hanna Bervoets schrijft romans, columns en scenario's. Haar columns voor Volkskrant Magazine, gebundeld in Leuk zeg doei, behoren tot de bestgelezen van Nederland. Bervoets' laatste roman Lieve Céline wordt momenteel verfilmd en werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2012 voor het beste boek van een Nederlandse schrijfster.

Over Lieve Céline:
'Een zeer complete, gave roman. Stijl, plot, toon: alles stelt de auteur in dienst van haar hoofdpersonage. En passant werkt ze schijnbaar achteloos naar een drama van formaat toe, dat in je hoofd blijft knetteren.' - Juryrapport Opzij Literatuurprijs

Details

Titel: Alles wat er was
auteur: Hanna Bervoets
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 283
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 16-01-2013
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 211 x 134 x 28
Gewicht: 396 gr
ISBN/ISBN13: 9789025440374
Intern nummer: 23824532

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 03-04-2013   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een zeer beangstigend verhaal, een verhaal dat de menselijke aard en de ellende op een magistrale wijze in kaart weet te brengen. Een setting die wel degelijk doet denken aan die klassiekers als 1984, Animal Farm en andere werken die op hun manier de mens te schetsen in al zijn facetten, zijn tekorten en zijn kracht. In dit verhaal worden acht mensen door onduidelijke omstandigheden volkomen geïsoleerd van de buitenwereld, en worden op een wrede manier aan hun lot overgelaten… Of net niet, want de omstandigheden die hen worden geboden drijft hen stilaan maar zeker naar reacties en handelingen die hun overleving moet waarborgen. Elk van de betrokkene zal het uiterste uit zichzelf moeten halen, en niets menselijk is hen natuurlijk vreemd. Op een zeer meeslepende wijze worden we in dit experiment betrokken, doorheen de getuigenis van Merel, een vrouw die hen kan observeren en beschrijven, en die op een vlotte manier de lezer confronteert met de feiten, en hierdoor met zichzelf, want als lezer kan je niet anders dan je toch wel ook de vraag te stellen hoe je zelf zou reageren in dit genre omstandigheden. Ondanks het feit dat het een dik boek is, leest het als een trein en wordt je op een magistrale wijze meegezogen in dit psychologisch opgebouwd verhaal. Een nachtmerrie in het echt… Het is een boek dat je werkelijk zal beheksen, en die je ook niet direct zal loslaten na het lezen ervan. Een opmerkelijk tussendoortje, dat je zeker met gerust hart in de bibliotheek mag halen.

Extra informatie

Alles wat er was

Recensie

Acht mensen komen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnamen van een wetenschapsprogramma. Maar die worden nooit gemaakt. Want plotseling klinkt er een knal. Op bevel van de autoriteiten gaan ramen, deuren en gordijnen dicht. En ze blijven dicht. Eerst dagen, dan weken. Door de ogen van tv-redactrice Merel zien we hoe de groep probeert zich staande te houden in een nieuwe wereld. Een wereld van duisternis en isolatie. Van slapen op een gymmat en tien korrels rijst per dag. Naarmate de voedselvoor raden verder slinken, lopen de spanningen tussen de schoolbewoners steeds hoger op. Als alles wat er was er niet meer is, wat is dan nog de waarde van liefde, loyaliteit en vriendschap? Hanna Bervoets schrijft romans, columns en scenario's. Haar columns voor Volkskrant Magazine, gebundeld in Leuk zeg doei, behoren tot de bestgelezen van Nederland. Bervoets' laatste roman Lieve Céline wordt momenteel verfilmd en werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2012 voor het beste boek van een Nederlandse schrijfster. Over Lieve Céline: 'Een zeer complete, gave roman. Stijl, plot, toon: alles stelt de auteur in dienst van haar hoofdpersonage. En passant werkt ze schijnbaar achteloos naar een drama van formaat toe, dat in je hoofd blijft knetteren.' - Juryrapport Opzij Literatuurprijs

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.