Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken

Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken - Arjen van Veelen - ISBN: 9789023448600
Prijs: € 20,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (13-10-2017)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Details

Titel: Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken
auteur: Arjen van Veelen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 13-10-2017
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 339 gr
ISBN/ISBN13: 9789023448600
Intern nummer: 39547197

Biografie (woord)

Arjen van Veelen (1980) schrijft essays, reisverhalen en reportages voor onder meer NRC Handelsblad en De Correspondent. Hij publiceerde eerder Over rusteloosheid (longlist AKO Literatuurprijs) en En hier een plaatje van een kat (Jan Hanlo Essayprijs). Hij studeerde klassieke talen en journalistiek en werkte daarna als Amerika-correspondent en als leraar Grieks en Latijn.

Recensie

Een jonge schrijver reist af naar Alexandrië met in zijn koffer de boeken die zijn overleden vriend Tomas schreef. Hij wil deze boeken vereeuwigen door ze in een kast in de beroemde Bibliotheek van Alexandrië te zetten. Tegelijk gaat hij op zoek naar de tombe van Alexander de Grote, over wie hij al langer een biografie wil schrijven.
Tijdens zijn zwerftochten door de Egyptische stad duiken allerlei herinneringen op aan Tomas, die er als een schim blijkt rond te waren.

Arjen van Veelen zoekt in deze prachtige essayistische roman naar moderne manieren om betekenis te geven aan het leven en aan de dood. Tegen de achtergrond van een klassieke stad, het Vlaamse platteland en de achterbuurten van Amerika schept hij een persoonlijk monument voor een verloren vriendschap.

En toch, ik herinner me juist die avonden als de mooiste. En ik mis ze het meest. Wat is dan het verschil tussen samen zwijgen en in je eentje zwijgen? Als ik dat wist, weet ik het gewicht van onze vriendschap.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen