Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Aanelkaar

Aanelkaar - Remco Campert; Kees van Kooten - ISBN: 9789403143200
Prijs: € 25,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (14-02-2019)
Genre: Literaire roman, novelle
Boekenliefde.nl:
Aanelkaar op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

‘Ik wil je voorstellen om samen een boek te schrijven,’ schrijft Remco Campert eind 2017 aan Kees van Kooten. ‘We zijn vrij om te schrijven wat we willen. Wel moet er de noodzaak van het schrijven in zitten. Zonder elkaar zouden we het niet geschreven hebben.’

Remco Campert (89) en Kees van Kooten (77) kennen elkaar al vijfenvijftig jaar. Al die tijd hebben zij heel veel samen opgetrokken. Ook stuurden zij honderden brieven, ansichten en plakwerkjes over en weer, maar nooit eerder voerden zij een serieuze correspondentie. Het zijn alledaagsheden die hun pennen recentelijk in beweging hebben gezet, waarbij zij dromen en herinneringen delen en van hun geliefden verhalen. Aanelkaar getuigt van een warme en vrolijke vriendschap die al een mensenleven duurt.

Details

Titel: Aanelkaar
auteur: Remco Campert; Kees van Kooten
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 14-02-2019
NUR: Literaire roman, novelle
Gewicht: 374 gr
ISBN/ISBN13: 9789403143200
Intern nummer: 43874974

Recensie

‘Ik wil je voorstellen om samen een boek te schrijven,’ schrijft Remco Campert eind 2017 aan Kees van Kooten. ‘We zijn vrij om te schrijven wat we willen. Wel moet de noodzaak van het schrijven erin zitten. Zonder elkaar zouden we het niet geschreven hebben.’ Het is het begin van een sprankelende correspondentie. In de brieven laten ze hun fantasie de vrije loop. Onherroepelijk komen zo vele gezamenlijke herinneringen aan het licht, en brengen Kees van Kooten en Remco Campert op een geweldige manier de voorbije tijd tot leven. Maar het zijn ook de dagelijkse gebeurtenissen die hun pennen in beweging zetten. Zo leidt de laatste Voetnoot van Arnon Grunberg tot een buitelende associatie waarbij het voorstelbaar wordt dat hij op een dag zal opduiken als de Verlosser. Natuurlijk delen ze ook hun dromen, en delen ze verhalen over hun geliefden met elkaar. Wij zijn getuige van een intens warme en vrolijke vriendschap die al decennialang duurt, en zonder elkaar niet zou hebben bestaan. Als humoristen zijn zij gewaagd aan elkaar.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen