Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Waarom we ineens van de Duitsers houden

(maar zij daar zelf van schrikken)

Waarom we ineens van de Duitsers houden - Merlijn Schoonenboom - ISBN: 9789045023878
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (12-07-2013)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Zelf zijn ze er misschien nog het meest verrast over: binnen een paar jaar is de status van Duitsland radicaal veranderd, in Nederland niet het minst. Het economisch succes wordt bejubeld en de hoofdstad Berlijn is populairder dan ooit. Als klap op de vuurpijl wordt het land zeventig jaar na de oorlog ineens ook 'het machtigste' van Europa genoemd, het enige land dat de euro nog kan redden.

In wervelende stijl schetst Merlijn Schoonenboom de contouren van dit nieuwe Duitsland, dat eigenlijk het liefst buiten de schijnwerpers was gebleven. Als correspondent sprak hij met wereldmarktleiders, het staatshoofd, neonazi's, migranten en de laatste literatuurpaus, als Berlijner ziet hij de veranderingen dagelijks om zich heen. Hoe gaat een door de geschiedenis getekend land om met haar nieuw verworven status?

Journalist en historicus Merlijn Schoonenboom (1974) woont en werkt in Berlijn. Hij was correspondent voor de Volkskrant en De Morgen en schrijft tegenwoordig onder andere voor De Groene Amsterdammer.

Details

Titel: Waarom we ineens van de Duitsers houden
auteur: Merlijn Schoonenboom
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 12-07-2013
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 380 gr
ISBN/ISBN13: 9789045023878
Intern nummer: 24319382

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 17-09-2013   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een zeer merkwaardige en ontluisterende benadering van Duitsland, zoals het vandaag is. We leven nogal met wat vooroordelen wanneer we denken en praten over Duitsland, maar eerlijk gezegd, er zijn er weinigen onder ons die wel degelijk kunnen inschatten hoe de maatschappij er vandaag uitziet in het belangrijkste land van de Europese Unie. Velen kijken op naar dit land, anderen keuren het af. Maar hoe kan je beter dit land inschatten dan ter plekke te gaan, en even met de diverse spelers in deze maatschappij de temperatuur opmeten en kijken welke evoluties deze natie onderging en verder ondergaat. Het is een boeiend relaas, afwisselend en toch wel onderbouwd en met een zeer ruime benadering die de lezer wordt aangeboden om een betere en meer precieze beeldvorming te hebben van de realiteit van zaken in dit land. Helder, duidelijk en vlot leesbaar... wat natuurlijk van het lezen van dit boek een plezier maakt, en waardoor je toch wel een beter beeld krijgt over de Duitsers en hun natie. Knap werk waar we toch wel heel wat van opgestoken hebben, en het idee over Duitsland toch wel gewijzigd is.

Extra informatie

Waarom we ineens van de Duitsers houden

Recensie

Zelf zijn ze er misschien nog het meest verrast over: binnen een paar jaar is de status van Duitsland radicaal veranderd, in Nederland niet het minst. Het economisch succes wordt bejubeld en de hoofdstad Berlijn is populairder dan ooit. Als klap op de vuurpijl wordt het land zeventig jaar na de oorlog ineens ook 'het machtigste' van Europa genoemd, het enige land dat de euro nog kan redden. In wervelende stijl schetst Merlijn Schoonenboom de contouren van dit nieuwe Duitsland, dat eigenlijk het liefst buiten de schijnwerpers was gebleven. Als correspondent sprak hij met wereldmarktleiders, het staatshoofd, neonazi's, migranten en de laatste literatuurpaus, als Berlijner ziet hij de veranderingen dagelijks om zich heen. Hoe gaat een door de geschiedenis getekend land om met haar nieuw verworven status? Journalist en historicus Merlijn Schoonenboom (1974) woont en werkt in Berlijn. Hij was correspondent voor de Volkskrant en De Morgen en schrijft tegenwoordig onder andere voor De Groene Amsterdammer.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.