Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Tintelingen

het lezen en schrijven van literaire fictie

Tintelingen - James Wood - ISBN: 9789021459080
Prijs: € 16,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (14-07-2015)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Tintelingen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Tintelingen is een opmerkelijk mengsel van herinneringen en literatuurbeschouwingen, waarin James Wood het verband legt tussen literaire fictie en het leven. Wood stelt dat romans en verhalen de unieke eigenschap hebben dat ze ons leven kunnen beschrijven; ze kunnen ons leven behoeden voor de dood en de vergetelheid. Lezen is daardoor een bijna heilige en persoonlijke daad, zoals Wood laat zien aan de hand van zijn besprekingen van werk van onder anderen Anton Tsjechov, W.G. Sebald en F. Scott Fitzgerald.
Tintelingen is een stimulerend en persoonlijk boek over de lonende samenzwering die er bestaat tussen de lezer en de schrijver. Het laat ons overtuigend zien wat er op het spel staat wanneer we literaire fictie lezen.

Details

Titel: Tintelingen
auteur: James Wood
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 140
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 14-07-2015
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 164 gr
ISBN/ISBN13: 9789021459080
Intern nummer: 30042849

Extra informatie

Tintelingen

Recensie

In dit opmerkelijke mengsel van herinneringen en literatuurbeschouwing gaat James Wood op stimulerende wijze in op het verband tussen literatuur en leven. Hij beargumenteert dat literaire fictie de unieke eigenschap heeft dat ze ons leven kan beschrijven; ze kan de herinnering aan dit leven behoeden voor de dood en de vergetelheid. Lezen is een bijna heilige en persoonlijke daad, zoals Wood laat zien aan de hand van zijn besprekingen van werk van onder anderen Anton Tsjechov, W.G. Sebald en Karl Ove Knausgård. Tintelingen is een stimulerend persoonlijk verslag over de lonende samenzwering tussen schrijver en lezer. Het laat ons met een frisse blik kijken naar wat er op het spel staat wanneer we literaire fictie lezen of schrijven.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.