Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Soedan

Het sinistere spel om macht, rijkdom en olie

Soedan - Frans Bieckmann - ISBN: 9789460035692
Prijs: € 17,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (14-08-2012)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Soedan op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Al decennialang wordt Soedan, het grootste land van Afrika, verscheurd door bloedige burgeroorlogen die inmiddels miljoenen slachtoffers hebben geëist. Expert internationale betrekkingen Frans Bieckmann ontrafelt de complexe oorzaken en laat zien dat sprake is van een terugkerend stramien: een kleine elite in en rond de hoofdstad Khartoum speelt een cynisch verdeel-en-heers-spel om de macht en rijkdom in Soedan niet te hoeven delen met de meerderheid van de bevolking in de perifere regio s van het land.

In een heldere en meeslepende stijl beschrijft Bieckmann de bemoeienissen van `de internationale gemeenschap met Soedan, met name met de regio Darfur. Daarin schuilt een web van tegengestelde belangen: tegenover goede bedoelingen en oprechte pogingen levens te redden, staan economische connecties, een race om macht en grondstoffen, de War on Terror, en overal en altijd intriges van Soedanese en buitenlandse veiligheidsdiensten.
Het regime in Khartoum weet deze tegenstrijdige belangen al jaren geniaal te bespelen.

In een intrigerende mix van analyses en achtergronden met anekdotes en reportage biedt Bieckmann een onthullende en onthutsende kijk achter de schermen van de internationale diplomatie. En hij bepleit een nieuwe benadering van wat nu nog ontwikkelingssamenwerking heet: `strategisch idealisme .

Details

Titel: Soedan
auteur: Frans Bieckmann
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Balans, Uitgeverij
Publicatiedatum: 2012-08-14
NUR: Literaire non-fictie
Afmetingen: 216 x 136 x 38
Gewicht: 639 gr
ISBN/ISBN13: 9789460035692
Intern nummer: 21311659

Extra informatie

Soedan

Recensie

Al decennialang wordt Soedan, het grootste land van Afrika, verscheurd door bloedige burgeroorlogen die inmiddels miljoenen slachtoffers hebben geëist. Expert internationale betrekkingen Frans Bieckmann ontrafelt de complexe oorzaken en laat zien dat sprake is van een terugkerend stramien: een kleine elite in en rond de hoofdstad Khartoum speelt een cynisch verdeel-en-heers-spel om de macht en rijkdom in Soedan niet te hoeven delen met de meerderheid van de bevolking in de perifere regio s van het land. In een heldere en meeslepende stijl beschrijft Bieckmann de bemoeienissen van `de internationale gemeenschap met Soedan, met name met de regio Darfur. Daarin schuilt een web van tegengestelde belangen: tegenover goede bedoelingen en oprechte pogingen levens te redden, staan economische connecties, een race om macht en grondstoffen, de War on Terror, en overal en altijd intriges van Soedanese en buitenlandse veiligheidsdiensten. Het regime in Khartoum weet deze tegenstrijdige belangen al jaren geniaal te bespelen. In een intrigerende mix van analyses en achtergronden met anekdotes en reportage biedt Bieckmann een onthullende en onthutsende kijk achter de schermen van de internationale diplomatie. En hij bepleit een nieuwe benadering van wat nu nog ontwikkelingssamenwerking heet: `strategisch idealisme .

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.