Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Roekeloos

Roekeloos - Chrissie Hynde - ISBN: 9789038801407
Prijs: € 21,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (01-12-2015)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Roekeloos op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Chrissie Hynde is exact wat een rockster moet zijn: ongelofelijk getalenteerd, charismatisch en onder alle omstandigheden zichzelf. Dit is een rijk, eerlijk, grappig en meeslepend verhaal over haar typische jaren-50-jeugd in Akron, Ohio; the rock-scene in Cleveland (waar alle topbands hun muziek kwamen testen, want ja, Cleveland…); de Vietnam-rellen op Kent State University; Parijs en Londen in de vroege jaren 70; een uniek en intiem portret van de opkomst van de punk; en natuurlijk het bitterzoete verhaal van het succes en de tragiek van The Pretenders. Hynde verontschuldigt zich dat het ‘steeds over drugs gaat’ maar ja, ‘anders begrijp je niks van het verhaal.’
Je gaat erg houden van deze vrouw, die – wegens gebrek aan officiële muziekopleiding – haar eigen maatschema’s bedacht, die het belang van wandelen bezingt, en als geen ander kan uitleggen hoe het eigenlijk komt dat er niet of nauwelijks zoiets bestaat als een Franse band.

Details

Titel: Roekeloos
auteur: Chrissie Hynde
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 336
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 01-12-2015
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 572 gr
ISBN/ISBN13: 9789038801407
Intern nummer: 30640063

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 28-12-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een biografie van een icoon, voor diegenen die houden van de muziek en de eigenheid van een generatie van zangers die op een ongeziene wijze hebben geleefd. De zangeres van de alom bekende Pretenders… maar niet enkel dat, zo blijkt uit deze turf die ons op een boeiende wijze het even onverwachte leven van deze dame brengt… Het leven van een meisje dat uit de traditionele middens van de Verenigde Staten ontsproot, maar al snel van de opkomende rock-‘n-roll genoot, en ook de ruigheid van deze nieuwe mode wist te waarderen. Uitdagend, schokkend voor die prille jaren zestig, en waarbij ze ook haar eigen idolen ontdekte, en waarbij ze zelf bepaalde dat ze die richting wou uitgaan. Een zeer bewogen reis zette zich op gang, en hierbij heeft ze in enkele jaren de helft van de planeet afgereist, waarbij ze werkelijk de meest gekke belevenissen onderging en beleefde, maar ook heel wat iconische figuren leerde kennen, vaak op een andere manier dan die waarop wij ze als publiek kennen. Het is een leven geworden zoals het vandaag niet meer zou kunnen worden beleefd, maar het is alvast een beeld van een vrouw die toch ook wel de menselijke kanten aanbrengt van deze zangeres, en tevens ook de grenzen die ze vaak ging opzoeken, waardoor de titel wel ten volle zijn zin krijgt in het geheel, en waar je gerust kan stellen dat Chrissie heel veel geluk heeft gehad… Ontroerend, rauw, ruw, sfeervol, veel anekdotes, maar ook wel een stukje geschiedenis die je op een zeer inleefbare wijze mee zal kunnen beleven. Als een getuigenis van een nostalgische periode…

Extra informatie

Roekeloos

Recensie

Chrissie Hynde, zangeres en songwriter, werd in 1951 geboren in Akron, Ohio. Ze is vooral bekend geworden als frontvrouw van The Pretenders. Tegen de tijd dat ze veertien was, wist Chrissie Hynde dat ze weg moest uit Akron, Ohio. Haar keurige Amerikaanse jaren-vijftigjeugd was op zijn kop gezet door haar opkomende voorkeur voor rock-’n-roll, motoren en de ‘get-down boys’ die ze zag bij concerten in Cleveland en omgeving – Mitch Ryder, The Jeff Beck Group, The Velvet Underground, David Bowie en vele anderen.
Nadat ze de rellen op Kent State University had doorstaan, vluchtte ze naar Mexico, Canada, Parijs en uiteindelijk Londen. Daar belandde ze precies op tijd in de beginnende punkscene waar ze niet alleen overal ooggetuige van was, maar waar ze vooral ook de kans wist te grijpen haar eigen band, The Pretenders, te vormen.
Iggy Pop, The Sex Pistols, The Clash, Vivienne & Malcolm, Ray Davies… Van slaapkamer tot bikerhoofdkwartier; van kraakpand tot repetitieruimte en van kroegoptredens tot Top of the Pops: Roekeloos neemt ons mee over het lange, kronkelende pad naar de roem, het succes en de tragiek van The Pretenders.
Dat Chrissie Hynde het allemaal kan navertellen is, zo zegt ze zelf, een klein wonder. In Roekeloos is ze genadeloos eerlijk, laconiek geestig en altijd onderhoudend. Hiermee heeft ze een van de indringendste en kleurrijkste autobiografieën van de laatste jaren afgeleverd.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.