Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Optimist in de politiek

Optimist in de politiek - Alexander Pechtold - ISBN: 9789048837557
Prijs: € 17,90
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (06-12-2016)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Optimist in de politiek op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Optimist in de politiek
auteur: Alexander Pechtold
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 06-12-2016
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 345 gr
ISBN/ISBN13: 9789048837557
Intern nummer: 37371767

Biografie (woord)

Alexander Pechtold (1965) studeerde kunstgeschiedenis en archeologie in Leiden. Van 1992 tot 1997 was hij veilingmeester en adjunct-directeur bij Van Stockum in Den Haag. Nog tijdens die jaren begon zijn carrière in de politiek. Sinds 2006 is hij partijleider van D66 en voorzitter van de fractie in de Tweede Kamer. Hij publiceerde eerder het boek Henk, Ingrid en Alexander (2012).

Extra informatie

Een persoonlijk en urgent boek van een van onze belangrijkste politici over zijn visie op Nederland

Recensie

Na tien jaar als fractievoorzitter van D66 staat Alexander Pechtold in 2017 voor zijn grootste uitdaging: zorgen dat Nederland een open en vrije samenleving blijft. Een moeilijke opgave, want xenofobie en pessimisme hangen als een donkere wolk boven Nederland en de wereld. Met de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten is die dreiging toegenomen.

In Optimist in de politiek schrijft Pechtold vurig en persoonlijk over zijn ideeën voor de toekomst van de Nederlandse samenleving. Waarom was juist hij degene die Geert Wilders vanaf het eerste uur bestreed, en waarom blijft hij dat zo volhardend doen? Wat drijft hem on zich nog steeds in te zetten voor zijn politieke boodschap? Hoe wil hij de brug slaan naar mensen die zich van de politiek afkeren?

Pechtold vertelt openhartig over zijn achtergrond, zijn jeugd en zijn opvoeding. In Optimist in de politiek zien we een man vol idealen. Iemand met een rotsvast geloof in de Europese samenwerking. We ontdekken de drijfveren van een politicus die zich vol overtuiging inzet voor wat meer dan ooit op het spel staat: onze veelkleurige vrije samenleving met kansen voor iedereen.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen