Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Op de drempel

leven in het zicht van de dood

Op de drempel - Coen Verbraak - ISBN: 9789400405912
Prijs: € 16,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (17-12-2015)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Op de drempel op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

'We leren alles, behalve sterven,' zei René Gude tegen Coen Verbraak tijdens een van hun gesprekken. Voor de serie Kijken in de ziel sprak Coen met mensen die van hun arts te horen hebben gekregen dat ze nog maar korte tijd te leven hebben. Het zijn confronterende ontmoetingen waarin voelbaar wordt hoe mensen worstelen met doodsangst, hoe zij afscheid nemen van hun dierbaren en uiteindelijk van het leven zelf.

De acht geïnterviewden, bekende én onbekende Nederlanders, onder wie schrijfster Laura Maaskant, filosoof René Gude, ondernemer Bernard Muller, journalist Albert de Lange en politicus Adri Duivesteijn, vertellen onomwonden over de worstelingen die zij ervaren bij een strijd die bij voorbaat is verloren. Het zijn, zoals Gude het noemde, 'de levenslessen van stervenden'.

Op de drempel verschijnt in de week voor kerst, vlak voor de uitzending van de gelijknamige televisieserie.

Details

Titel: Op de drempel
auteur: Coen Verbraak
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 17-12-2015
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 275 gr
ISBN/ISBN13: 9789400405912
Intern nummer: 30731493

Recensie

'We leren alles, behalve sterven,' zei René Gude tegen Coen Verbraak tijdens een van hun gesprekken. Voor de serie Kijken in de ziel sprak Coen met mensen die van hun arts te horen hebben gekregen dat ze nog maar korte tijd te leven hebben. Het zijn confronterende ontmoetingen waarin voelbaar wordt hoe mensen worstelen met doodsangst, hoe zij afscheid nemen van hun dierbaren en uiteindelijk van het leven zelf. De acht geïnterviewden, bekende én onbekende Nederlanders, onder wie schrijfster Laura Maaskant, filosoof René Gude, ondernemer Bernard Muller, journalist Albert de Lange en politicus Adri Duivesteijn, vertellen onomwonden over de worstelingen die zij ervaren bij een strijd die bij voorbaat is verloren. Het zijn, zoals Gude het noemde, 'de levenslessen van stervenden'. Op de drempel verschijnt in de week voor kerst, vlak voor de uitzending van de gelijknamige televisieserie.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.