Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Moskouse nachten

hoe een man en zijn piano de Koude Oorlog veranderden

Moskouse nachten - Nigel Cliff; Vera Sykora - ISBN: 9789000355327
Prijs: € 25,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (04-05-2017)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Moskouse nachten op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Moskouse nachten
auteur: Nigel Cliff; Vera Sykora
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 04-05-2017
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 1024 gr
ISBN/ISBN13: 9789000355327
Intern nummer: 37192447

Recensie

Getipt door DWDD

Aangrijpend en waargebeurd verhaal over een opmerkelijke, jonge Texaanse pianist ten tijde van de Koude Oorlog. Met zijn liefde voor de Russische klassieke muziek stal Van Cliburn de harten van zowel de Amerikanen als de Russen, en zorgde hij voor een onverwachte verlaging van de spanningen tussen de supermachten, terwijl ze op het randje van een nucleaire oorlog stonden.

In 1958 reisde de volledig onbekende 23-jarige Cliburn naar Moskou om daar mee te doen aan het eerste ‘Internationale Tsjaikovski Concours’. De Sovjets waren uiteraard niet van plan om die begeerde prijs aan een onbekende Amerikaan toe te kennen, maar toen de slungelige Texaan met zijn verlegen grijns het podium opliep en begon te spelen, had hij het hele land ogenblikkelijk in zijn ban. ‘Is hij de beste?’ vroeg Chroesjtsjov na afloop aan een van de juryleden. ‘In dat geval... geef hem die prijs!’

In dit spannende, onderhoudende en ontroerende verhaal vertelt Nigel Cliff het drama en de spanning van de Koude Oorlog. In deze uitzonderlijke tijd waren een getalenteerde musicus en de tijdloze klassieke muziek tijdelijk de enige brug tussen twee destructieve nucleaire grootmachten.

Nigel Cliff heeft onder andere gewerkt voor The Times en The Economist. Hij heeft al meerdere veelgeprezen non-fictiewerken op zijn naam staan, onder andere The Shakespeare Riots en The Last Crusade.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen