Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Mijn verhaal

Becoming

Mijn verhaal - Michelle Obama - ISBN: 9789048840762
Prijs: € 26,99
Levertijd: maandag voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (19-05-2019)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Mijn verhaal op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Toen Michelle Robinson klein was, was haar wereld de South Side van Chicago, waar zij en haar broer Craig in het appartement van hun ouders op de eerste verdieping een slaapkamer deelden en waar ze in het park tikkertje speelden en waar haar ouders, Fraser en Marian Robinson, haar opvoedden tot een oprechte en zelfverzekerde jonge vrouw. Maar het leven bracht haar al gauw naar heel andere werelden, onder andere de collegezalen van Princeton, waar ze voor het eerst voelde wat het betekende om de enige zwarte vrouw in de zaal te zijn, tot de glazen kantoortoren waar ze als topbedrijfsjurist werkte - en waar op een zomermorgen een rechtenstudent genaamd Barack Obama voor haar bureau verscheen en haar zorgvuldig geplande leven in de war schopte.

In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze maakt ons deelgenoot van hun gesprekken over of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en als het zover is, over haar rol als populaire, maar vaak bekritiseerde persoon in zijn campagne. Ze vertelt alles met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een levendig verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in het Witte Huis in die acht gedenkwaardige jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.

'Mijn verhaal' voert ons door de bescheiden keukens in Iowa en de balzaal van Buckingham Palace, door momenten van verbijsterende droefenis en verbazingwekkende veerkracht. Het voert ons tot diep in de ziel van die unieke, baanbrekende persoonlijkheid die ernaar streeft oprecht te blijven en haar persoonlijke kracht en stem in dienst te stellen van hogere idealen. Door haar verhaal eerlijk en moedig te vertellen daagt ze ons allemaal uit: wie zijn wij en wat willen we worden?

Details

Titel: Mijn verhaal
auteur: Michelle Obama
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 19-05-2019
NUR: Literaire non-fictie
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 754 gr
ISBN/ISBN13: 9789048840762
Intern nummer: 42420367

Biografie (woord)

Michelle Robinson Obama was van 2009 tot 2017 first lady van de Verenigde Staten. Na haar studie aan Princeton University en Harvard Law School en begon haar carrière als jurist bij het in Chicago gevestigde advocatenkantoor Sidley & Austin, waar ze haar toekomstige echtgenoot ontmoette, Barack Obama. De Obama's wonen momenteel in Washington DC en hebben twee dochters, Malia en Sasha.

Extra informatie

Openhartige en inspirerende memoires van voormalige first Lady Michelle Obama

Recensie

We zijn allemaal een beetje Michelle Obama.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen