Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Meester, Meester!

hoe inspirerend onderwijs levens kan veranderen

Meester, Meester! - Yves van Kempen - ISBN: 9789021458960
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (25-08-2015)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Meester, Meester! op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De belangrijkste les die de leraar uit Meester, meester! door een gedemotiveerd afgehaakte klas krijgt aangereikt, is: er is geen betere leerkracht dan het eigen initiatief van de leerlingen. Vanaf het moment waarop hij met hen in dialoog raakt, wordt onderwijs een gelukkig makend avontuur waarin ze elkaar wederzijds inspireren. Er ontvouwt zich een wonderlijk samenspel waarin de traditionele rolpatronen niet meer vastliggen en soms verdwijnen. Zo lukt het zelfs les te geven aan kinderen die nog geen Nederlands spreken.
Meester, meester! is een persoonlijk, inspirerend en hartverwarmend boek, geschreven door een bevlogen docent met een onconventionele kijk op het onderwijs.

Details

Titel: Meester, Meester!
auteur: Yves van Kempen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 25-08-2015
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 255 gr
ISBN/ISBN13: 9789021458960
Intern nummer: 30042845

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 28-12-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Leraar zijn is geen evidentie in deze tijden… Dat is het minste wat je kan zeggen. Waar vroeger de meester een notabele was, met het nodige gezag. Respect behoorde tot de evidenties. De tijden veranderen, en de leraar (lees steeds ook lerares, uiteraard) is een moeilijk beroep geworden, waar de evidenties zeer zeker niet meer aanwezig zijn. Leerlingen die makkelijke afhaken, geen enthousiasme bij de studenten, ouders die maar steeds de leraar onder vuur nemen, de centralisering van het kind,… Maar de school blijft wel degelijk op de oude leest geschoeid, en de manier van lesgeven blijft een eenrichtingsverkeer… Het voorstel van de auteur van dit boek is er een dat deze benadering in een totaal andere context plaatst. Hij nam zich voor om de manier van lesgeven op een andere manier, meer inspirerende wijze aan te pakken, en waarbij de rol van de leerling veel actiever en aanvullend werd. Een bijna Griekse filosofische aanpak, waarbij de leraar en de leerling in interactie treden, mekaar slimmer maken en geestelijk bevruchten. Een totale ommezwaai van wat een schoolse aanpak voorziet, maar wel eentje waar het enthousiasme blijkbaar aangroeit, en waar het werken aan een toekomst en aan vaardigheden belangrijker wordt. Aangenamer als belevenis, maar tevens ook wel een ambitievol geheel die de betrokkenen rijker maken naar inzichten en kunde… Op een zeer luchtige en aangename wijze krijgen we deze benadering toegereikt, en kunnen we mee beleven hoe deze aanpak bij hem werd omgezet naar een realiteit die resultaten wist op de leveren, en waarbij de plaats en de rol van de leerling echt wel centraal en belangrijker werd. Knap boek, indrukwekkende aanpak, bijzonder interessant. Een voorbeeldige aanpak… en op z’n minst de moeite om dit als een aanvulling, alternatief te bekijken voor de aanpak vandaag.

Extra informatie

Meester, meester!

Recensie

De belangrijkste les die de leraar uit Meester, meester! door een gedemotiveerd afgehaakte klas krijgt aangereikt is: er is geen betere leerkracht dan het eigen initiatief van de leerling. Vanaf het moment waarop hij met hen in dialoog treedt, wordt onderwijs een gelukkig makend avontuur waarin leraar en leerling elkaar wederzijds inspireren. Er ontvouwt zich een wonderlijk samenspel waarin de traditionele rolpatronen niet langer vastliggen en soms zelfs verdwijnen. Zo lukt het ook les te geven aan kinderen die nog geen Nederlands spreken. Kennisoverdracht is niet langer een doel op zich maar wordt onderdeel van een omvattender leerproces waarin ieders verwachtingen, enthousiasme, teleurstellingen en levenshoudingen de ruimte krijgen. Meester, meester! is een persoonlijk, inspirerend en hartverwarmend boek, geschreven door een bevlogen docent met een onconventionele kijk op onderwijs.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.