Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het verloren koninkrijk

De geschiedenis van Rusland van 1470 tot heden

Het verloren koninkrijk - Serhii Plokhy - ISBN: 9789000360789
Prijs: € 32,99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (21-02-2018)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Het verloren koninkrijk op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Details

Titel: Het verloren koninkrijk
auteur: Serhii Plokhy
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 21-02-2018
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 842 gr
ISBN/ISBN13: 9789000360789
Intern nummer: 40762873

Recensie

Ruslands hunkering naar een wereldrijk

Toen Rusland in 2014 de Krim annexeerde stond de wereld grotendeels in shock toe te kijken bij deze schending van de soevereiniteit van een ander land. Dit was echter niet de eerste, maar een van vele Russische inspanningen om de Russische grenzen te verleggen en het pan-Russische ideaal te verwezenlijken – de vereniging van mensen en gebieden met de Russische etniciteit, cultuur en identiteit.

Identiteit vormt een kernpunt in de Russische geschiedenis: tijdens de laatste vijfhonderd jaar werd die op vele verschillende manieren gedefinieerd. Het verloren koninkrijk volgt de geschiedenis van de opbouw van de Russische identiteit tot aan onze tijd. Centraal staan de politieke leiders, van Ivan de Verschrikkelijke en Stalin tot Poetin, die allen bestaande vormen van die identiteit exploiteerden en nieuwe varianten bedachten om hun wereldrijk uit te breiden. Een meesterlijke geschiedenis van het Russische nationalisme die Poetins politiek in een nieuwe context plaatst.

Serhii Plokhy is historicus, werkzaam als professor Oekraïense Geschiedenis aan Harvard University en de directeur van het Harvard Ukrainian Research Institute. Hij heeft meerdere boeken over Oekraïne, Rusland en Oost-Europa geschreven, inclusief het veelvuldig bekroonde Lost Empire.

‘Het verloren koninkrijk is essentieel leesmateriaal voor degenen die Rusland beter willen leren kennen.’ Garry Kasparov

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen