Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het klimaat zijn wij

De wereld redden begint bij het ontbijt

Het klimaat zijn wij - Jonathan Safran Foer - ISBN: 9789026344770
Prijs: € 21,99
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (14-09-2019)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Het klimaat zijn wij op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Het klimaat zijn wij
auteur: Jonathan Safran Foer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: 14-09-2019
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 404 gr
ISBN/ISBN13: 9789026344770
Intern nummer: 44595732

Biografie (woord)

Jonathan Safran Foer schreef eerder de zeer succesvolle en bekroonde romans Alles is verlicht, Extreem luid & ongelooflijk dichtbij en Hier ben ik. Daarnaast schreef hij het eveneens succesvolle Dieren eten: zijn eerste, baanbrekende non-fictiewerk dat morele vraagstukken opwerpt over vegetarisme, het houden van dieren en ons dagelijks eten. Foer woont in Brooklyn, New York.

Recensie

Met zijn bestseller Dieren eten veroorzaakte Jonathan Safran Foer een sensatie: veel van zijn lezers werden vegetariër, of werden zich op z'n minst bewust van hun eetgedrag, Nu pakt hij het grootste thema van deze tijd aan: klimaatverandering.

Om dit onderwerp concreter en daardoor urgenter te maken, herinnert Foer ons aan de kracht van gezamenlijke actie en geeft hij voorbeelden van succesverhalen uit het verleden als stimulans. Op deze manier - die van elk individu slechts een kleine inspanning vergt maar bij collectieve actie uiterst effectief is - kunnen we een van de grootste veroorzakers van klimaatverandering aanpakken: de bio-industrie.

Op zijn geheel eigen en verassende wijze spoort Foer de lezer aan om na te denken over hoe volgende generaties ons handelen op dit cruciale moment zullen beoordelen. Wij kúnnen de wereld nog redden, te beginnen bij het ontbijt.

'Op onconventionele maar overtuigende wijze legt Foer uit waarom actie ondernemen tegen klimaatverandering tegelijkertijd extreem eenvoudig en ongelooflijk moeilijk is. Foer dwingt de lezer de mate van zijn betrokkenheid bij "de grootste crisis aller tijden" te heroverwegen." - Publishers Weekly (starred)

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen