Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Handig literatuurboek

voor mensen met meer verstand dan opleiding

Handig literatuurboek - Willem Wilmink; Guus Middag - ISBN: 9789038801841
Prijs: € 45,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (03-05-2016)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Handig literatuurboek op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Details

Titel: Handig literatuurboek
auteur: Willem Wilmink; Guus Middag
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 03-05-2016
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 954 gr
ISBN/ISBN13: 9789038801841
Intern nummer: 32130009

Recensie

Willem Wilmink (1936-2003) schreef veel liedjes en gedichten, sprookjes en verhalen. En hij schreef ook veel opstellen over literatuur, aanvankelijk als iemand die graag op een serieuze neerlandicus wilde lijken, later – toen hij de universiteit de rug had toegekeerd – louter als liefhebber. Hij schreef op een losse en toegankelijke manier, met veel liefde en aanstekelijk enthousiasme, en met veel kennis van zaken. Voor zijn stukken voor kinderen kreeg hij de Gouden Griffel.
Wilmink schreef over middeleeuwse literatuur, over liederen, over kinderliteratuur, over cabaret, sprookjes en vooral over dichters, uit alle tijden en van alle rangen en standen, die hij moeiteloos met elkaar in verband bracht. Als je al die stukken in een literair-historische volgorde achter elkaar zet, heb je al bijna een echte literatuurgeschiedenis. En dat is precies wat Guus Middag nu heeft gedaan: alle stukken van Wilmink in de volgorde van de literatuurgeschiedenis achter elkaar zetten en er een scherpe keuze uit maken. Zo ontstond een in alle opzichten Handig Literatuurboek, dat Wilmink vermoedelijk zelf wel had willen maken als hij er de tijd voor had gehad. De titel is ontleend aan een boekwerkje van Wilmink zelf, aangetroffen in de nalatenschap: een ‘Handig Taalboek’, gemaakt voor eigen gebruik, bedoeld ‘voor mensen met meer verstand dan opleiding’.
Al deze stukken van Wilmink zijn toegankelijke, persoonlijke, geestige en ontroerende stukken, voor een deel nog niet eerder gepubliceerd. Het zijn ook nog eens erg leerzame stukken, waar iedereen wat van kan opsteken, ook mensen met meer opleiding dan verstand.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.