Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Half kind geen bezwaar

familieverhalen van co-ouders en hun kinderen

Half kind geen bezwaar - Evelien Amende - ISBN: 9789021454900
Prijs: € 18,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (08-04-2013)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Half kind geen bezwaar op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De term co-ouderschap raakt steeds meer ingeburgerd: inmiddels kiest al twintig procent van de gescheiden ouders voor een gelijke verdeling van de zorg voor kinderen, waar het nog niet eens zo lang geleden gebruikelijk was dat de moeder zich over de kinderen ontfermde.
In Half kind geen bezwaar vertelt Evelien Amende over de opkomst van het co-ouderschap aan de hand van familieverhalen van gescheiden ouders en hun inmiddels volwassen kinderen. Zij stonden dertig jaar geleden aan de wieg van deze nieuwe gezinsvorm. Hoe kijken de ouders terug op het omgaan met de blijvende afhankelijkheid van elkaar? Hoe hebben de kinderen het opgroeien in twee gezinnen ervaren? Is co-ouderschap nu eigenlijk in het belang van de kinderen of in dat van de ouders? Een herkenbaar en leerzaam boek voor gescheiden ouders van nu.

Details

Titel: Half kind geen bezwaar
auteur: Evelien Amende
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 08-04-2013
NUR: Literaire non-fictie
ISBN/ISBN13: 9789021454900
Intern nummer: 25561363

Extra informatie

Half kind geen bezwaar

Recensie

De term co-ouderschap raakt steeds meer ingeburgerd: inmiddels kiest al twintig procent van de gescheiden ouders voor een gelijke verdeling van de zorg voor kinderen, waar het nog niet eens zo lang geleden gebruikelijk was dat de moeder zich over de kinderen ontfermde. In Half kind geen bezwaar vertelt Evelien Amende over de opkomst van het co-ouderschap aan de hand van familieverhalen van gescheiden ouders en hun inmiddels volwassen kinderen. Zij stonden dertig jaar geleden aan de wieg van deze nieuwe gezinsvorm. Hoe kijken de ouders terug op het omgaan met de blijvende afhankelijkheid van elkaar? Hoe hebben de kinderen het opgroeien in twee gezinnen ervaren? Is co-ouderschap nu eigenlijk in het belang van de kinderen of in dat van de ouders? Een herkenbaar en leerzaam boek voor gescheiden ouders van nu.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.