Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u

Dertig jaar marktwerking in Nederland

Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u - Sander Heijne - ISBN: 9789082520316
Prijs: € 20,00
Levertijd: maandag voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (19-02-2018)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Extra:
Add to cart

Beschrijving

"Na het lezen van Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u weet je waardoor je dokter te druk is, de kinderopvang onbetaalbaar is geworden, je post om de haverklap kwijt is en één sneeuwbui het hele spoornet platlegt. Kortom: een boek dat iedere Nederlander aangaat.

Sander laat in dit vlot geschreven boek zien hoe politici betoverd raakten door het marktideaal, en waarom ze er ondanks alle verbroken beloften in blijven geloven. Maar ook welke gevolgen dit heeft voor ons, hoe het wél kan werken en wat we zelf kunnen doen."- Milou Klein Lankhorst van de Correspondent

Details

Titel: Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u
auteur: Sander Heijne
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: De Correspondent Uitgevers B.V.
Publicatiedatum: 19-02-2018
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 307 gr
ISBN/ISBN13: 9789082520316
Intern nummer: 40842387

Recensie

Waarom kijkt de dokter meer naar de computer dan naar jou? Waarom is de kinderopvang zo duur? Waarom is je post weer niet aangekomen? En waarom ligt bij de eerste sneeuwbui het hele spoor plat? Het antwoord: mislukte marktwerking. Dat ontdekte Sander Heijne (1982) na zeven jaar journalistiek onderzoek voor de Volkskrant en De Correspondent. Hij schreef talloze verhalen over het spoor, de post, de zorg en andere publieke diensten, en over de problemen die ontstonden toen die aan de markt werden overgelaten. Sander sprak honderden mensen op de werkvloer: van dokters en verpleegkundigen tot verzekeraars, van conducteurs en machinisten tot spoorbazen, en van postbodes en vakbondsleiders tot beleidsmakers. Het resultaat is een boek dat iedere Nederlander aangaat.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen