Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Dokter Mütters medische mirakels

de opkomst van de moderne geneeskunde

Dokter Mütters medische mirakels - Cristin O'Keefe Aptowicz - ISBN: 9789029539333
Prijs: € 21,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (11-08-2015)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Operaties zonder verdoving, besmette instrumenten en een arts met vieze handen behoorden tot de dagelijkse medische praktijk in de negentiende eeuw. De jonge Amerikaan Thomas Mütter koos voor een baanbrekende aanpak door met ether te verdoven, zijn scalpel te steriliseren en in een zijden pak te opereren. Daarnaast fascineerde hem alles wat afweek: hij verzamelde een rariteitenkabinet vol medische mirakels en hij excelleerde in plastische chirurgie van monstermensen. Dokter Mütters medische mirakels beschrijft hoe vanuit heel Amerika artsen én patiënten toestroomden vanwege de opzienbarende operaties van deze revolutionaire chirurg.

Details

Titel: Dokter Mütters medische mirakels
auteur: Cristin O'Keefe Aptowicz
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 400
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 11-08-2015
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 527 gr
ISBN/ISBN13: 9789029539333
Intern nummer: 30042947

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 02-09-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Wanneer je vandaag behandeld wordt door een arts, al dan niet in een kliniek, dan lijkt hygiëne, een secuur optreden en aandacht voor de patiënt een gegeven waar je niet meer bij stilstaat, omdat het zo evident is. Maar dit is niet zomaar een evidentie, en de ‘normen’ die we vandaag zien zijn zelfs niet zo oud als je zou denken. Dokter Thomas Mütter was een rare figuur in deze medische wereld, in de periode van het einde van de negentiende eeuw/ begin twintigste eeuw. Hij is misschien niet gekend voor de vooruitgang die hij voorstond in de medische wereld en de behandeling van patiënten, maar des te meer voor zijn rariteitenkabinet, die een referentie is geworden door een museum dat zijn naam draagt in Philadelphia. Deze man had inzichten in de manier waarop je beter je patiënten kon helpen, maar hij had ook een passie voor alle afwijkende medische fenomenen en maakte er ook verzamelingen van, die nog vandaag heel wat mensen weten boeien. Maak kennis met deze bijzondere man, maar vooral met de eigenheden van zijn verzameling en inzichten die in dit boek op een heldere en zeer toegankelijke wijze worden gebracht, en die een bizarre en beklemmende kant van de medische wereld weet te brengen… Het is een duidend boek, maar ook een boek dat je op een onderhoudende manier een inkijk geeft in een domein die bijna kermisachtig kan overkomen, waar fenomenen te kijk worden gesteld alsof het attracties waren, maar waarbij natuurlijk de betrokken arts ook wel lessen probeerde uit te halen om het comfort van de patiënt te verhogen, en tegelijkertijd de genezingen of herstellingen beter te doen verlopen. Een onconventioneel thema, maar hier wel zeer aantrekkelijk gebracht.

Extra informatie

Dokter Mütters medische mirakels

Recensie

The New York Times-bestseller over de opzienbarende operaties van een revolutionaire chirurg

Operaties zonder verdoving, besmette instrumenten en een arts met vieze handen behoorden tot de dagelijkse medische praktijk in de negentiende eeuw. De jonge Amerikaan Thomas Mütter koos voor een baanbrekende aanpak door patiënten met ether te verdoven, zijn scalpel te steriliseren en in een zijden pak te opereren. Daarnaast was hij gefascineerd door alles wat afweek: hij verzamelde een rariteitenkabinet vol medische mirakels en hij excelleerde in plastische chirurgie van monstermensen.
Dokter Mütters medische mirakels beschrijft op poëtische en humoristische wijze hoe vanuit heel Amerika artsen én patiënten in de rij stonden voor deze grondlegger van de moderne geneeskunde.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.