Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De zeven wetten van magisch denken

De zeven wetten van magisch denken - M. Hutson - ISBN: 9789025438227
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (01-06-2015)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Voor de lezers van Malcolm Gladwell, Daniel Goleman en Dan Ariely


Iedereen - van christenen tot verstokte atheïsten - dicht 'magische' eigenschappen toe aan voorwerpen of gebeurtenissen. Dit gebeurt overal ter wereld, elke dag weer. Hecht je meer waarde aan je eigen trouwring dan aan een identieke kopie? Dat is magisch denken. Schreeuw je tegen de computer als de bestanden zijn gewist? Dat is magisch denken. Klop je af op een houten tafel in de hoop dat iets niet nog een keer gebeurt? Dat is magisch denken.
Ons bestaan hangt af van magisch denken, onze sentimentaliteit, altruïsme en zelfredzaamheid komen voort uit magisch denken. Maar er is ook een keerzijde: magisch denken kan leiden tot racisme, fatalisme, depressie en psychose. Hutson toont aan hoe magisch denken is ingebed in ons leven en hoe we er ons voordeel ermee kunnen doen.

Matthew Hutson woont en werkt in New York. Hij heeft gestudeerd aan Brown University en aan MIT. Van 2006 tot 2010 werkte hij als redacteur bij Psychology Today. De zeven wetten van het magisch denken is zijn eerste boek.

Details

Titel: De zeven wetten van magisch denken
auteur: M. Hutson
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 384
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 01-06-2015
NUR: Literaire non-fictie
ISBN/ISBN13: 9789025438227
Intern nummer: 19591402

Extra informatie

De zeven wetten van magisch denken

Recensie

Voor de lezers van Malcolm Gladwell, Daniel Goleman en Dan Ariely Iedereen - van christenen tot verstokte atheïsten - dicht 'magische' eigenschappen toe aan voorwerpen of gebeurtenissen. Dit gebeurt overal ter wereld, elke dag weer. Hecht je meer waarde aan je eigen trouwring dan aan een identieke kopie? Dat is magisch denken. Schreeuw je tegen de computer als de bestanden zijn gewist? Dat is magisch denken. Klop je af op een houten tafel in de hoop dat iets niet nog een keer gebeurt? Dat is magisch denken. Ons bestaan hangt af van magisch denken, onze sentimentaliteit, altruïsme en zelfredzaamheid komen voort uit magisch denken. Maar er is ook een keerzijde: magisch denken kan leiden tot racisme, fatalisme, depressie en psychose. Hutson toont aan hoe magisch denken is ingebed in ons leven en hoe we er ons voordeel ermee kunnen doen. Matthew Hutson woont en werkt in New York. Hij heeft gestudeerd aan Brown University en aan MIT. Van 2006 tot 2010 werkte hij als redacteur bij Psychology Today. De zeven wetten van het magisch denken is zijn eerste boek.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.