Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De zes freules

de geschiedenis van de zussen Mitford

De zes freules - Laura Thompson - ISBN: 9789401910729
Prijs: € 24,99
Levertijd: maandag voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (08-08-2017)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
De zes freules op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: De zes freules
auteur: Laura Thompson
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: VBK Media
Publicatiedatum: 08-08-2017
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 641 gr
ISBN/ISBN13: 9789401910729
Intern nummer: 38551897

Recensie

'De zes freules' van Laura Thompson is het verhaal van de zussen Mitford, zes dochters uit een oude Engelse adellijke familie. Ze schitterden op de debutantenbals in het interbellum. Allemaal waren ze voorbestemd om een goed huwelijk te sluiten. Maar het liep heel anders.

Nancy werd bestsellerauteur, en beschreef de gebruiken van haar stand. Pamela had een relatie met John Betjeman, hield van het landleven en werd kippenfokker. Diana was fascist en trouwde met Oswald Mosley, de leider van de Britse fascistenpartij. Unity was fan van Hitler en schoot zichzelf door het hoofd toen Groot-Brittannië de oorlog verklaarde aan Duitsland. Daarna bleef ze nog vier jaar in leven. Jessica was lid van de Amerikaanse communistische partij. Deborah trouwde en werd de hertogin van Devonshire. Maar stiekem was ze idolaat van Elvis Presley en had ze haar studeerkamer volhangen met plaatjes van the king.

Dit boek is een verzameling onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhalen. Laura Thompson beschrijft de rol van de elite, op een moment in de geschiedenis dat de adel haar traditionele rol verloor. Alle ideologieën van de twintigste eeuw komen voorbij in deze biografie, die leest als een roman. Met fotokatern.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen