Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De lege troon

Hoe Amerika afstand doet van zijn rol als wereldleider

De lege troon - Ivo Daalder; James Lindsay - ISBN: 9789000366835
Prijs: € 24,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (21-01-2019)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
De lege troon op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Details

Titel: De lege troon
auteur: Ivo Daalder; James Lindsay
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 21-01-2019
NUR: Literaire non-fictie
Gewicht: 507 gr
ISBN/ISBN13: 9789000366835
Intern nummer: 43500152

Recensie

'Een levendig en deskundig verslag van de turbulente relatie van de regering-Trump met de rest van de wereld sinds het begin van zijn presidentschap in 2017. ‘Financial Times

President Truman besloot aan het eind van de Tweede Wereldoorlog dat een nieuwe politieke koerswijziging in het Amerikaanse buitenlandbeleid noodzakelijk was. Waar de politiek jarenlang gebaseerd was op dominantie en competitie, zag Amerika nu in dat collectieve veiligheid alleen gegarandeerd kon worden door samenwerking met andere landen. En in de decennia daarna voerden alle Amerikaanse presidenten een beleid dat gebaseerd was op sterke allianties, vrijhandel, en de bevordering van vrijheid en democratie.

Tot het aantreden van president Trump. Bestaande samenwerkingsverbanden worden nu moeiteloos opgezegd en het eigenbelang prevaleert in zijn politiek boven de collectieve veiligheid. Wat betekent dat voor de toekomst van Amerika en de wereld?

De lege troon vertelt hoe Amerika afstand neemt van zijn rol als wereldleider. In een scherpe analyse geven ouddiplomaat Daalder en topcommentator Lindsay weer wat dit betekent. Ze ervaren de chaos en zien bovendien iets veel zorgwekkenders: de naoorlogse wereldorde brokkelt in rap tempo af.

Ivo Daalder is voorzitter van de Chicago Council on Global Affairs. Daarvoor diende hij als ambassadeur bij de NAVO onder president Obama. Hij schreef met James Lindsay Amerika ontketend(Spectrum 2003) dat door The Economist werd geselecteerd als een van de drie beste boeken van 2003.

James Lindsay is senior vicepresident van de Council on Foreign Relations. Hij schreef talrijke stukken over Amerika’s buitenlandbeleid en internationale betrekkingen. Hij schrijft voor de opiniepagina’s van The New York Times, The Washington Post en Los Angeles Times.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen