Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De gang naar Canossa

de westerse revolutie in de elfde eeuw

De gang naar Canossa - T. Holland - ISBN: 9789025364038
Prijs: € 29,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (03-03-2009)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
De gang naar Canossa op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In de tiende en elfde eeuw voerden de geestelijke en de wereldlijke macht een felle strijd om de hegemonie over het westen, een strijd waarbij ook de Vikingen uit het noorden, de Byzantijnen uit het oosten en de Mohammedanen uit het zuiden betrokken raakten. Toen die twee eeuwen voorbij waren was de weg vrij voor de renaissance van de twaalfde eeuw en voor de geboorte van het moderne Europa. De scheiding van Kerk en Staat was definitief een feit. Maar het had ook heel anders kunnen lopen.
Tom Holland beschrijft dit gevecht, waarvan de uitkomst lange tijd onzeker blijft, op zijn bekende meeslepende manier. Hoofdrolspelers zijn paus Gregorius vii en de Duitse keizer Hendrik iv. Belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor de wrede Denen Gaffelbaard en Knoet, de Normandiër Willem de Veroveraar, de verfijnde en wijze Byzantijnse keizerin Theophanu, en de Egyptische kalief Al-Hakim, volgens sommigen de antichrist, volgens anderen de incarnatie van God. En in deze onheilszwangere wereld zijn het Laatste Oordeel en het einde der tijden nooit ver weg…

Tom Holland (1970) is de bestsellerauteur van Rubicon en Perzisch vuur. Zijn boeken zijn in vele talen vertaald en worden overal met groot enthousiasme onthaald.

Details

Titel: De gang naar Canossa
auteur: T. Holland
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 474
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 03-03-2009
NUR: Literaire non-fictie
Afmetingen: 222 x 146 x 33
Gewicht: 741 gr
ISBN/ISBN13: 9789025364038
Intern nummer: 11123450

Extra informatie

De gang naar Canossa

Recensie

In de tiende en elfde eeuw voerden de geestelijke en de wereldlijke macht een felle strijd om de hegemonie over het westen, een strijd waarbij ook de Vikingen uit het noorden, de Byzantijnen uit het oosten en de Mohammedanen uit het zuiden betrokken raakten. Toen die twee eeuwen voorbij waren was de weg vrij voor de renaissance van de twaalfde eeuw en voor de geboorte van het moderne Europa. De scheiding van Kerk en Staat was definitief een feit. Maar het had ook heel anders kunnen lopen. Tom Holland beschrijft dit gevecht, waarvan de uitkomst lange tijd onzeker blijft, op zijn bekende meeslepende manier. Hoofdrolspelers zijn paus Gregorius vii en de Duitse keizer Hendrik iv. Belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor de wrede Denen Gaffelbaard en Knoet, de Normandiër Willem de Veroveraar, de verfijnde en wijze Byzantijnse keizerin Theophanu, en de Egyptische kalief Al-Hakim, volgens sommigen de antichrist, volgens anderen de incarnatie van God. En in deze onheilszwangere wereld zijn het Laatste Oordeel en het einde der tijden nooit ver weg Tom Holland (1970) is de bestsellerauteur van Rubicon en Perzisch vuur. Zijn boeken zijn in vele talen vertaald en worden overal met groot enthousiasme onthaald.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.