Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Badr

de harde werkelijkheid achter Badr Hari

Badr - Jens Olde Kalter - ISBN: 9789044622768
Prijs: € 10,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (20-08-2013)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Badr op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Geen vechter was ooit tegelijkertijd zo geliefd en zo gehaat.
Badr is het verhaal van een Marokkaanse volksjongen uit een van de schotelwijken van Amsterdam. Een jongen die uitgroeide tot een nationale bekendheid dankzij twee verdiensten: onbeteugelde vechtlust en een grote aantrekkingskracht op vrouwen. Hij zou als kickbokser nooit zo bekend zijn geworden als hij niet was opgevallen door zijn meedogenloze optreden in de ring en ook daarbuiten. Door die beruchtheid werd zijn relatie met een blonde icoon uit de voetbalwereld bijna wereldnieuws. Zeker wereldnieuws in Nederland.
Badr is ook het verhaal van een Nederlandse jongen uit de Maghreb. Een jongen die een on-Hollandse cultuur belichaamt van het opeisen van respect door angst in te boezemen, maar net zo gemakkelijk innemend en charmant kan zijn. Zo groot is zijn charme dat zijn vrouwelijke advocaat _ bekend met zijn verwoestende carrière _ in lyrische termen zijn handen kan beschrijven: net die van een pianist. Een jongen ook die van kinds af aan rijk wilde worden. Wie hem daarbij in de weg stond werd aan de kant gezet.
Aan de hand van tientallen gesprekken met kennissen, kenners, collega's en ooggetuigen schetst Jens Olde Kalter een opzienbarend portret over de meest controversiële vechter ter wereld. Waar de recherche ophield, ging Olde Kalter verder; dit boek bevat dan ook vele nieuwe, soms schokkende, onthullingen.
Badr is het keiharde en nietsverhullende verhaal van een vechter die over de streep ging.

Jens Olde Kalter (1975) is journalist, personal trainer en kickbokser. Hij schreef onder meer voor Quote, De Pers, De Telegraaf en Nieuwe Revu en publiceerde eerder De kickbokser, over bokser Ernesto Hoost.

Over De kickbokser:

'Wie een goed verhaal wil, leest dit boek. Geen standaard biografie!' nusport.nl

'Een mooi boek over een eigenaardig sportmilieu.' het parool

'Olde Kalter beschrijft in het tempo van een gevecht in de boksring het levensverhaal van Ernesto Hoost.' quote

Details

Titel: Badr
auteur: Jens Olde Kalter
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 216
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum: 20-08-2013
NUR: Literaire non-fictie
Afmetingen: 213 x 136 x 26
Gewicht: 436 gr
ISBN/ISBN13: 9789044622768
Intern nummer: 24312843

Extra informatie

Badr

Recensie

Geen vechter was ooit tegelijkertijd zo geliefd en zo gehaat. Badr is het verhaal van een Marokkaanse volksjongen uit een van de schotelwijken van Amsterdam. Een jongen die uitgroeide tot een nationale bekendheid dankzij twee verdiensten: onbeteugelde vechtlust en een grote aantrekkingskracht op vrouwen. Hij zou als kickbokser nooit zo bekend zijn geworden als hij niet was opgevallen door zijn meedogenloze optreden in de ring en ook daarbuiten. Door die beruchtheid werd zijn relatie met een blonde icoon uit de voetbalwereld bijna wereldnieuws. Zeker wereldnieuws in Nederland. Badr is ook het verhaal van een Nederlandse jongen uit de Maghreb. Een jongen die een on-Hollandse cultuur belichaamt van het opeisen van respect door angst in te boezemen, maar net zo gemakkelijk innemend en charmant kan zijn. Zo groot is zijn charme dat zijn vrouwelijke advocaat _ bekend met zijn verwoestende carrière _ in lyrische termen zijn handen kan beschrijven: net die van een pianist. Een jongen ook die van kinds af aan rijk wilde worden. Wie hem daarbij in de weg stond werd aan de kant gezet. Aan de hand van tientallen gesprekken met kennissen, kenners, collega's en ooggetuigen schetst Jens Olde Kalter een opzienbarend portret over de meest controversiële vechter ter wereld. Waar de recherche ophield, ging Olde Kalter verder; dit boek bevat dan ook vele nieuwe, soms schokkende, onthullingen. Badr is het keiharde en nietsverhullende verhaal van een vechter die over de streep ging. Jens Olde Kalter (1975) is journalist, personal trainer en kickbokser. Hij schreef onder meer voor Quote, De Pers, De Telegraaf en Nieuwe Revu en publiceerde eerder De kickbokser, over bokser Ernesto Hoost. Over De kickbokser: 'Wie een goed verhaal wil, leest dit boek. Geen standaard biografie!' nusport.nl 'Een mooi boek over een eigenaardig sportmilieu.' het parool 'Olde Kalter beschrijft in het tempo van een gevecht in de boksring het levensverhaal van Ernesto Hoost.' quote

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.