Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Amon

ik ben de kleindochter van een nazikampbeul

Amon - Nikola Sellmair; Jennifer Teege - ISBN: 9789044344486
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (20-05-2015)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Amon op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Haar huid is donker. Haar vader kent ze niet. Haar moeder spreekt of ziet ze nauwelijks, omdat ze als baby ter adoptie werd aangeboden. Pas op achtendertigjarige leeftijd ontdekt Jennifer Teege door toeval haar familiegeheim. Ze is de kleindochter van nazikampcommandant Amon Göth, ook bekend van Steven Spielbergs film Schindler's List. Göth was verantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen en werd in 1946 opgehangen. Jennifer realiseert zich dat haar grootvader haar zou hebben aangemerkt als 'onzuiver' en haar zou hebben doodgeschoten.

In dit boek beschrijft Jennifer de zoektocht naar haar familiegeschiedenis; het verhaal van haar moeder en grootmoeder; en vertelt ze ondertussen ook haar eigen levensverhaal. Het wordt een bewogen reis naar de afgrond van het verleden en terug naar de hedendaagse, bevrijdende werkelijkheid.

Met foto's.

Jennifer Teege heeft een Duitse moeder en een Nigeriaanse vader. Vanaf haar zevende groeide ze op in een pleeggezin. Sinds 1999 werkt ze als copywriter en ontwerper in de reclamewereld. Jennifer woont in Hamburg. Nikola Sellmair studeerde journalistiek, en politicologie & communicatiekunde aan de universiteit van München. Ze werkt als journaliste bij Stern.

Details

Titel: Amon
auteur: Nikola Sellmair; Jennifer Teege
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 20-05-2015
NUR: Literaire non-fictie
Afmetingen: 208 x 141 x 22
Gewicht: 330 gr
ISBN/ISBN13: 9789044344486
Intern nummer: 27232813

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 02-09-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Je bent natuurlijk niet verantwoordelijk voor het verleden van je familie, maar in sommige gevallen is het niet zo eenvoudig om het verleden zomaar uit te wissen. Dit boek brengt een zeer confronterend verhaal van de auteur… Een verhaal dat zo zou kunnen worden verfilmd, maar helaas een waar verhaal is. Als dochter van een korte relatie tussen een Duitse vrouw en een Nigeriaan is deze métisse ter adoptie afgestaan aan een gezin… Gekleurd gaat ze door het leven, zonder echt wakker te liggen van haar eigen oorsprong. Maar wanneer ze achtendertig is verneemt ze bijna toevallig dat het verleden van haar eigen familie wel degelijk er toe doet, want plots blijkt ze de kleindochter te zijn van een man die tijdens de oorlog commandant was van een nazikamp, en hij de verantwoordelijkheid droeg voor de dood van enkele duizenden mensen. Een zware last om dragen, maar ook wel een confronterend gegeven, gelet op haar eigen statuut en uiterlijk… Dit boek brengt dit leven over naar de lezer, waarbij ook wordt gekeken hoe dit allemaal haar leven wist te beïnvloeden, hoe deze gegevens haar leidden naar een onderzoek naar haar eigen oorsprong, haar eigen roots, en hoe haaks dit allemaal staat tegenover haar eigen waarden en normen. Een schokkend beeld, een dilemma dat ook de lezer voor bedenkingen zet, en waar je de geschiedenis weer tot leven ziet komen, zovele jaren later.

Extra informatie

Amon

Recensie

Haar huid is donker. Haar vader kent ze niet. Haar moeder spreekt of ziet ze nauwelijks, omdat ze als baby ter adoptie werd aangeboden. Pas op achtendertigjarige leeftijd ontdekt Jennifer Teege door toeval haar familiegeheim. Ze is de kleindochter van nazikampcommandant Amon Göth, ook bekend van Steven Spielbergs film Schindler's List. Göth was verantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen en werd in 1946 opgehangen. Jennifer realiseert zich dat haar grootvader haar zou hebben aangemerkt als 'onzuiver' en haar zou hebben doodgeschoten. In dit boek beschrijft Jennifer de zoektocht naar haar familiegeschiedenis; het verhaal van haar moeder en grootmoeder; en vertelt ze ondertussen ook haar eigen levensverhaal. Het wordt een bewogen reis naar de afgrond van het verleden en terug naar de hedendaagse, bevrijdende werkelijkheid. Met foto's. Jennifer Teege heeft een Duitse moeder en een Nigeriaanse vader. Vanaf haar zevende groeide ze op in een pleeggezin. Sinds 1999 werkt ze als copywriter en ontwerper in de reclamewereld. Jennifer woont in Hamburg. Nikola Sellmair studeerde journalistiek, en politicologie & communicatiekunde aan de universiteit van München. Ze werkt als journaliste bij Stern.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.