Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Afgedwaald

op zoek naar een weg terug naar Rome

Afgedwaald - Kees Schaepman - ISBN: 9789057309946
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (06-10-2014)
Genre: Literaire non-fictie
Boekenliefde.nl:
Afgedwaald op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

'Ik sta in de ziekenhuiskamer waar mijn vader al maandenlang verpleegd wordt. "Het is beter als uw man wakker is als ik hem bedien", zegt de priester die aan het hoofdeinde van het sterfbed staat. Mijn moeder knikt. De ogen van mijn vader zijn gesloten, hij ziet er ontspannen uit. Maar de kerk die hem ooit verbood voor het altaar te trouwen, gunt hem nu niet de kans zo sereen uit het leven te stappen. De priester schudt mijn vader heen en weer tot hij de ogen opent en in een nachtmerrie ontwaakt. Als een engel der wrake brengt de man zijn gezicht vlakbij dat van de stervende, prevelt iets over hel en vergiffenis en begint met de toediening van de laatste sacramenten. Ik zie paniek in de ogen van mijn vader, hij huilt, ik ben zestien jaar oud en het is de eerste keer dat ik hem zie huilen. Nooit, nooit zet ik nog een voet in een katholieke kerk, neem ik mij op dat moment voor.'

Kees Schaepman groeit op in de jaren vijftig, als het roomse leven nog rijk is. Als kind uit een 'gemengd huwelijk', wordt zijn religieuze opvoeding toevertrouwd aan de zusters Ursulinen. Na de dood van zijn vader breekt hij met de kerk. Maar het katholieke geloof zit in zijn genen. Nog altijd heeft hij, als hij tussen twee rijen stoelen over het middenpad een bioscoopzaal inloopt, de neiging om door zijn knieën te buigen en een kruis te slaan.

Afgedwaald is het verslag van de omzwervingen van een thuisloze katholiek die een weg terug naar Rome probeert te vinden.

Details

Titel: Afgedwaald
auteur: Kees Schaepman
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 144
Uitgever: Walburg Pers B.V., Uitgeverij
Publicatiedatum: 06-10-2014
NUR: Literaire non-fictie
Afmetingen: 231 x 149 x 18
Gewicht: 314 gr
ISBN/ISBN13: 9789057309946
Intern nummer: 27391683

Biografie (woord)

Kees Schaepman versloeg voor Vrij Nederland en de VPRO conflicten in Latijns-Amerika, Afrika, Azië, het Midden-Oosten en de Balkan. Sinds zijn pensionering als hoofdredacteur van de VPRO-radio woont hij in Georgsdorf, Duitsland.

Extra informatie

Afgedwaald

Recensie

"Een betrekkelijke omgang met de waarheid is een kwaliteit die alle katholieken herkennen. Zo ook VrijNederland-journalist en katholiek Kees Schaepman. Hij viel van en voor het geloof." http://www.walburgpers.nl/wp-content/uploads/0802220150102013020.pdf

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.