Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De Blokkade

Onthullende zoektocht naar de oorzaken van een writer's block

De Blokkade - Renate Dorrestein - ISBN: 9789057595622
Prijs: € 17,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (25-02-2013)
Genre: Literaire fictie
Boekenliefde.nl:
De Blokkade op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Onthullende zoektocht naar de oorzaken van een writer s block

`De feiten zijn simpel. Ik, die altijd zo graag schreef, ben iemand geworden die misselijk wordt bij de gedachte aan een nieuwe roman (...). Nu ik ontdaan ben van wat altijd mijn bestemming leek, is het haast alsof mijn huid me is afgestroopt.

Overmand door een gevoel van onmacht gooit Renate Dorrestein een halfjaar werk in de prullenbak. Ze licht haar uitgever in dat er geen nieuwe roman gaat komen en besluit haar writer s block in de ogen te kijken.
Een jaar lang wijdt ze zich aan niets anders. Ze ontdekt dat productieve beroemdheden als Hemingway, Nijhoff, Vonnegut, Rachmaninov en Da Vinci ook met creatieve blokkades kampten, maar dat gegeven biedt weinig troost. Want wat houdt een blokkade precies in? En belangrijker: hoe kom je ervan af ? Ze gaat te rade bij collega-schrijvers (die er liever niet over spreken), een hersenwetenschapper, een psycholoog en een filosoof.
In dit boek doet ze verslag van haar zoektocht, waarmee ze lezers een blik gunt onder de motorkap van een schrijverschap, net op het moment dat de motor hapert.

De boeken van Renate Dorrestein (1954) werden genomineerd voor vele prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs en de AKO Literatuurprijs. Ze ontving voor haar gehele oeuvre de Annie Romeinprijs. Haar laatst verschenen roman De stiefmoeder (2011) werd zeer lovend ontvangen.

Details

Titel: De Blokkade
auteur: Renate Dorrestein
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Podium b.v. Uitgeverij
Publicatiedatum: 2013-02-25
NUR: Literaire fictie
Afmetingen: 200 x 130 x 18
Gewicht: 223 gr
ISBN/ISBN13: 9789057595622
Intern nummer: 23995647

Extra informatie

De blokkade

Recensie

Onthullende zoektocht naar de oorzaken van een writer s block `De feiten zijn simpel. Ik, die altijd zo graag schreef, ben iemand geworden die misselijk wordt bij de gedachte aan een nieuwe roman (...). Nu ik ontdaan ben van wat altijd mijn bestemming leek, is het haast alsof mijn huid me is afgestroopt. Overmand door een gevoel van onmacht gooit Renate Dorrestein een halfjaar werk in de prullenbak. Ze licht haar uitgever in dat er geen nieuwe roman gaat komen en besluit haar writer s block in de ogen te kijken. Een jaar lang wijdt ze zich aan niets anders. Ze ontdekt dat productieve beroemdheden als Hemingway, Nijhoff, Vonnegut, Rachmaninov en Da Vinci ook met creatieve blokkades kampten, maar dat gegeven biedt weinig troost. Want wat houdt een blokkade precies in? En belangrijker: hoe kom je ervan af ? Ze gaat te rade bij collega-schrijvers (die er liever niet over spreken), een hersenwetenschapper, een psycholoog en een filosoof. In dit boek doet ze verslag van haar zoektocht, waarmee ze lezers een blik gunt onder de motorkap van een schrijverschap, net op het moment dat de motor hapert. De boeken van Renate Dorrestein (1954) werden genomineerd voor vele prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs en de AKO Literatuurprijs. Ze ontving voor haar gehele oeuvre de Annie Romeinprijs. Haar laatst verschenen roman De stiefmoeder (2011) werd zeer lovend ontvangen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.