Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Valse papieren

Valse papieren - Valeria Luiselli - ISBN: 9789079770229
Prijs: € 19,95
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (15-07-2015)
Genre: Literaire essays
Boekenliefde.nl:
Valse papieren op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Wie aan 'Valse papieren' begint, stapt een fascinerende wereld binnen, een wereld die wreed en pijnlijk is, scheurtjes vertoont en niet langer haar oorspronkelijke glans bezit. Maar ook een wereld die doet verbazen door de schoonheid die achter deze onvolkomenheden verscholen ligt.

Wie aan 'Valse papieren' begint, wordt door de vertelster bij de hand genomen en meegevoerd op een reis langs de pagina's van de boeken die ze las, de onuitwisbare indrukken die ze daarbij opdeed; langs hedendaagse wereldsteden: vervallen, voortdurend aan verandering onderhevig en in onderhoud; langs de onbekende dode voor haar deur naar anekdotes over schrijversgraven en dichtersverdriet. Maar te midden van die tristesse en melancholie bevat het boek zoveel schoonheid, zoveel kunst en literatuur, dat je als lezer alleen maar kunt genieten van de beelden die opgeroepen worden.

Met 'Valse papieren' creëerde Valeria Luiselli een geheel nieuw genre, weliswaar in de traditie van W.G. Sebald, Teju Cole en Joseph Brodsky: Valse papieren is geen roman, geen reisverhaal, geen essay, maar alles tegelijk.

Met een voorwoord van Cees Nooteboom.

Details

Titel: Valse papieren
auteur: Valeria Luiselli
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 3
Uitgever: Karaat, Uitgeverij
Publicatiedatum: 15-07-2015
NUR: Literaire essays
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789079770229
Intern nummer: 30489251

Extra informatie

Valse papieren

Recensie

Wie aan 'Valse papieren' begint, stapt een fascinerende wereld binnen, een wereld die wreed en pijnlijk is, scheurtjes vertoont en niet langer haar oorspronkelijke glans bezit. Maar ook een wereld die doet verbazen door de schoonheid die achter deze onvolkomenheden verscholen ligt. Wie aan 'Valse papieren' begint, wordt door de vertelster bij de hand genomen en meegevoerd op een reis langs de pagina's van de boeken die ze las, de onuitwisbare indrukken die ze daarbij opdeed; langs hedendaagse wereldsteden: vervallen, voortdurend aan verandering onderhevig en in onderhoud; langs de onbekende dode voor haar deur naar anekdotes over schrijversgraven en dichtersverdriet. Maar te midden van die tristesse en melancholie bevat het boek zoveel schoonheid, zoveel kunst en literatuur, dat je als lezer alleen maar kunt genieten van de beelden die opgeroepen worden. Met 'Valse papieren' creëerde Valeria Luiselli een geheel nieuw genre, weliswaar in de traditie van W.G. Sebald, Teju Cole en Joseph Brodsky: Valse papieren is geen roman, geen reisverhaal, geen essay, maar alles tegelijk. Met een voorwoord van Cees Nooteboom.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen